«Τύμπανα πολέμου» στο μπάσκετ

Στον εισαγγελέα προσφεύγει η ΕΟΚ μετά τις καταγγελίες από ΠΑΟ και ΑΕΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη κάτσει η… σκόνη από τους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος, η Basket League μοιάζει με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Η εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ προς το Δ.Σ. να μη χορηγηθεί άδεια συμμετοχής σε ΑΕΚ, Αρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας μπορεί να μην έγινε δεκτή, αρκούσε όμως για να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο άθλημα, εμπλέκοντας ολοένα και περισσότερους παράγοντες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος, ανακοινώνοντας χθες συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη (12.00), με αφορμή τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό μπάσκετ και τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, η ομοσπονδία κατέθεσε φάκελο με τις ανακοινώσεις της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ στον εισαγγελέα για διερεύνηση των καταγγελιών της, ζητώντας από την ΑΕΚ να προσκομίσει άμεσα αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα αναφέρει. Αξίζει να τονιστεί πως η Ενωση κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000 έως και 100.000 ευρώ και με αφαίρεση 2 έως 6 βαθμών στη νέα σεζόν από τον αθλητικό δικαστή για δυσφήμηση του αθλήματος.

Την ίδια στιγμή, παρέμβαση μέσω του λογαριασμού του στο Instagram έκανε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο της ΕΟΚ για παράνομο στοιχηματισμό, καταγγέλλοντας πως υπάρχει κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται διαιτητές αλλά και παίκτες. Επίσης, έκανε αναφορά σε σωματείο της Basket League τονίζοντας πως προχώρησε σε παραποίηση των οικονομικών του στοιχείων, δηλώνοντας άλλα στις εγχώριες διοργανώσεις και άλλα στις ευρωπαϊκές προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτές. Και σε αυτή την περίπτωση, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας αναμένεται να στείλει το ποστάρισμα στον αθλητικό εισαγγελέα.

Στον «αέρα» οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στο Champions League, λόγω των αδειοδοτήσεων.

Το ζήτημα των αδειοδοτήσεων θέτει εν αμφιβόλω και τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσεις της FIBA και συγκεκριμένα στο Champions League, από τη στιγμή που το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων θα εγκριθεί στην επόμενη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ (1/7). Τυπικά αυτή τη στιγμή καμία ΚΑΕ δεν έχει άδεια, με αποτέλεσμα η ΕΟΚ να μην μπορεί να στείλει στη Γενεύη τις αιτήσεις των δηλώσεων συμμετοχής, των οποίων η προθεσμία έληξε χθες.

Ετσι, μόνο οι «αιώνιοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) που μετέχουν στην Ευρωλίγκα και ο Προμηθέας που αγωνίζεται στο Γιούροκαπ μπορούν να μετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT