Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στον τελικό η Πλατανιώτη

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στον τελικό η Πλατανιώτη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άνοιξε χθες ο ολυμπιακός κύκλος του Παρισιού για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Στο πανέμορφο Νησί της Μαργαρίτας, στον ποταμό Δούναβη, μέχρι και τις 3 Ιουλίου, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε κολύμβηση, πόλο, καλλιτεχνική κολύμβηση, καταδύσεις και κολύμβηση ανοικτού νερού. Η διοργάνωση άρχισε με το τεχνικό τού σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπου η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε στον τελικό ως 3η και σήμερα (17.00) θα διεκδικήσει μια διάκριση.

Η πρωταθλήτριά μας αγωνίστηκε στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και θέμα χορογραφίας τη «Σειρήνα» προκρίθηκε στον σημερινό τελικό. Βαθμολογήθηκε με 88,6163 β. και πήρε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 26 συμμετέχουσες. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία (91,9189) και ακολούθησε η Μάρτα Φιέντινα από την Ουκρανία (90,9382). Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνίδα είναι υποψήφια για μετάλλιο. Εφόσον αυτό συμβεί, θα αποτελέσει ιστορική στιγμή για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση της Βουδαπέστης με 59 εκπροσώπους. Οι ελληνικές συμμετοχές αποτελούνται από ένα αμάλγαμα παλαιών και νέων αθλητών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για να «χτιστούν» σιγά σιγά οι ολυμπιακές ομάδες του 2024 αλλά και του 2028. Η ομάδα της κολύμβησης αποτελείται από 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες, του ανοικτού νερού από πέντε, των καταδύσεων από δύο, της καλλιτεχνικής κολύμβησης από 12 και οι εθνικές ομάδες πόλο έχουν από 13 πολίστες και πολίστριες.

Στο σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα της κολύμβησης, με το εθνόσημο θα αγωνιστούν η Αννα Ντουντουνάκη (100 μ. πεταλούδα), Δημήτρης Μάρκος (400 μ. ελεύθ.), Απόστολος Παπαστάμου (400 μ. μεικτή), Στέργιος Μπίλας (50 μ. πετ.), Κωνσταντίνος Μερετσόλιας (100 μ. πρόσθιο), ενώ συμμετοχή θα έχουμε και στα 4×100 ελεύθ. ανδρών. «Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε τελικούς και η διεκδίκηση μεταλλίων σε κάποια από τα αγωνίσματα. Κάθε πλασάρισμα στη δωδεκάδα θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της κολύμβησης Βαγγέλης Κοζομπόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT