Μπάσκετ: Επιστρέφει σε καθεστώς κανονικότητας ο ΠΑΟ

Μπάσκετ: Επιστρέφει σε καθεστώς κανονικότητας ο ΠΑΟ

Σε καθεστώς κανονικότητας επιστρέφει από τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός, ύστερα από μια χρονιά παταγώδους αποτυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς κανονικότητας επιστρέφει από τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός, ύστερα από μια χρονιά παταγώδους αποτυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει τους «πράσινους» ξανά στις ράγες του πρωταθλητισμού, χωρίς «πειραματισμούς» πλέον στη διαχείριση της ομάδας, με τον ίδιο να έχει τη γενική επίβλεψη και τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναλαμβάνει το χτίσιμο, σχεδόν από το μηδέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πωλητήριο θα παραμείνει… κρεμασμένο στην πόρτα της ΚΑΕ, όμως ο ισχυρός άνδρας του τμήματος μπάσκετ θα επιβλέπει από πρώτο χέρι τη νέα προσπάθεια και μάλιστα με σημαντική αύξηση του μπάτζετ.

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι οι οποίοι έφεραν τον Δ. Γιαννακόπουλο ξανά στο προσκήνιο. Ο ένας αφορά τη συμφωνία για την εκμετάλλευση για τα επόμενα 49 χρόνια του κλειστού του ΟΑΚΑ –κάτι που δίνει ιδιαίτερη δυναμική στον Παναθηναϊκό–, ο δεύτερος έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωλίγκα και την αλλαγή σκηνικού ύστερα από πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα το τέλος εποχής του Μπερτομέου. Ο τρίτος αφορά την πλήρη αποτυχία του μοντέλου που ακολουθήθηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Τι σηματοδοτεί η επανεμφάνιση Δ. Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο.

Ο δρόμος της επιστροφής του Παναθηναϊκού στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μόνον εύκολος δεν θα είναι, βέβαια, καθώς η ομάδα πρέπει να στηθεί σχεδόν από την αρχή. Οι περισσότεροι παίκτες θα αποχωρήσουν, ενώ υπάρχουν ήδη ερωτήματα για το ποιοι από τους μη κομμένους θα παραμείνουν στο ΟΑΚΑ και τη νέα σεζόν, με πρώτο τον Παπαγιάννη (σ.σ. η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι στα 4 εκατ. δολάρια), για τον οποίο οι «σειρήνες» του ΝΒΑ ηχούν όλο και πιο δυνατά.

Από κει κι έπειτα, μεγάλο στοίχημα αποτελεί και η επιλογή του νέου προπονητή, καθώς οι επιλογές έχουν στενέψει πάρα πολύ. Ο Πασκουάλ που έχει… δυνατό ρεύμα στο πράσινο στρατόπεδο, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να σπάσει το συμβόλαιό του με την εκτός Ευρωλίγκας Ζενίτ, ενώ από τις «εγγυημένες» επιλογές ο μόνος ελεύθερος είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Τα «δίχτυα» που έριξε ο Δ. Γιαννακόπουλος προς τον Μάριο Χεζόνια είναι αβέβαιο αν θα πιάσουν… ψάρια, όμως ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει έλξη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι προσπάθειες επιστροφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT