Στέφανος Τσιτσιπάς: Επιτυχημένη πρεμιέρα στο Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επιτυχημένη πρεμιέρα στο Wimbledon

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-6(1), 6-3, 5-7, 6-4 του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, με εξαίρεση το ξεκίνημα του πρώτου σετ, σέρβιρε με καλά ποσοστά στον αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Τζόρνταν Τόμπσον. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί μία φορά κατά το παρελθόν, στο τουρνουά της πόλης Ουάσινγκτον, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει τη νίκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έμεινε πίσω με δύο μπρέικ στο πρώτο σετ. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει με 4-1 αλλά έκανε την ανατροπή, πήρε τέσσερα σερί γκέιμ (δύο μπρέικ) και έφτασε στο 4-5. Είχε μάλιστα ευκαιρία να κλείσει το σετ αμέσως μετά αλλά έχασε και τις πέντε ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Ο Τσιτσιπάς έχασε νέο σετ πόιντ στο 5-6 και οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, έκανε τρία μίνι μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ μετά από 63 λεπτά.

Ο Νο.5 τενίστας του κόσμου προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-1 στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε με επιτυχία τις έξι φορές που ο αντίπαλός του βρέθηκε με μπρέικ πόιντ στο τέταρτο γκέιμ. Από εκείνο το σημείο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έκλεισε το σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες σέρβιραν με καλά ποσοστά και κρατούσαν με άνεση. Στο 5-5 ο Ρίτσαρντ έκανε μπρέικ και πήρε το πάνω χέρι. Ο Τσιτσιπάς έσβησε το διπλό σετ πόιντ του Ελβετού αλλά ο Ρίτσαρντ έκλεισε το σετ στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Οι τενίστες βρήκαν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή κλείνοντας τον αγώνα στο σερβίς του αντιπάλου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT