Δεν τα κατάφερε η Εθνική

Η Ιταλία νίκησε την Ελλάδα με 11-10 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει αύριο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από την Ιταλία με 10-11 σε μία αναμέτρηση όπου η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ υπήρχαν και 36 αποβολές. Στο παιχνίδι ξεχώρισε ο Ιταλός τερματοφύλακας Ντελ Λούγκο.

Η νευρικότητα πρωταγωνιστούσε στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι Ιταλοί υπερίσχυσαν με 4-2 και στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 4-3. Σε εκείνο το σημείο κυριάρχησαν και από τις δύο πλευρές τα νεύρα και οι διαιτητές σημείωσαν αρκετές αποβολές. Ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε, αλλά και πάλι οι Ιταλοί μπήκαν στη θέση του… οδηγού. Στην τρίτη περίοδο οι διεθνείς έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (6-6) αλλά ο Ντι Φούλβιο σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Η συνέχεια ανήκε στους Ιταλούς, που διεύρυναν το σκορ σε 9-6, αλλά τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου πλησίασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής (9-10). Το χρονόμετρο έδειχνε 59 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης όταν ο Φραντσέσκο ντι Φούλβιο με ένα σουτ από τα έξι μέτρα έκανε το 11-9, το οποίο, στη συνέχεια, ο προπονητής της Εθνικής χαρακτήρισε ως «καθοριστικό γκολ». Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ο Βλαχόπουλος μείωσε με πέναλτι σε 10-11 αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να διεκδικήσουν οι διεθνείς μας κάτι περισσότερο. Η Ελλάδα είχε 6/16 π.π., 1/1 πέναλτι 3 περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 5/14 π.π., 2 φουνταριστός, 4 περιφέρεια.

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει αύριο η ελληνική ομάδα – Βλάχος: Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω.

«Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ να είμαστε μέσα στην αναμέτρηση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά επανήλθαμε. Είχαμε καλές άμυνες. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν είχαμε καλά σουτ σε τρεις περιπτώσεις στο τέλος. Είχαμε μια αδράνεια στο τέλος. Βγάλαμε μια καλή άμυνα, ήρθαμε σε ισορροπία, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Δεν είναι εύκολος ένας ημιτελικός απέναντι στην Ιταλία. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα τα καταφέρναμε. Διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την ισοφάριση για να έχουμε πιθανότητες στα πέναλτι, όμως η Ιταλία σήμερα ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος.

Ο καταξιωμένος προπονητής, αναφερόμενος στις πολλές αποβολές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, τόνισε: «Δίνουν τη σολομώντεια λύση. Τόσο εμείς όσο και εκείνοι δεν πήγαμε καλά στο κομμάτι του παραπάνω, εκείνοι όμως πέτυχαν 2-3 τέρματα περισσότερα. Ετσι είναι τα παιχνίδια που κρίνουν ένα μετάλλιο, κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT