Ποδόσφαιρο: Ένα «καυτό» καλοκαίρι

Επιστολή της Σούπερ Λιγκ 1 σε FIFA - UEFA για την επαγγελματική διαιτησία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν μήνα μετά την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ και ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δείχνει ξεκάθαρα τάσεις αυτονόμησης σε ό,τι αφορά τη λήψη των αποφάσεων που το αφορούν, με την πλειονότητα των ΠΑΕ να ακολουθεί κοινή πορεία.

Μετά την επιθυμία των 11 εκ των 14 ομάδων για την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο πόστο του αρχιδιαιτητή, χθες η Σούπερ Λιγκ 1 με επιστολή που απέστειλε στις υπερκείμενες αρχές FIFA και UEFA, εξέφρασε το αίτημά της για τη δημιουργία επαγγελματικής διαιτησίας στη χώρα μας.

Παράλληλα ανέφερε τη θέση της σε ό,τι αφορά το θέμα Κλάτενμπεργκ, προσθέτοντας πως με αυτή συμφωνεί και η Σούπερ Λιγκ 2. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή γίνεται λόγος για «ομόφωνη βούληση για την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας» και για «την επείγουσα αρωγή της FIFA και της UEFA για την υλοποίηση των ανωτέρω», τονίζοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Αγγλου αρχιδιαιτητή ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες (30/7), ενώ το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

Με την κίνησή της αυτή η διοργανώτρια καλεί FIFA και UEFA να παρέμβουν, κόντρα στην ΕΠΟ που είναι αντίθετη και θέλει να ξαναπεράσει στον έλεγχό της το κομμάτι της διαιτησίας. Αλλωστε οι δύο συνομοσπονδίες είναι αυτές που τα τελευταία χρόνια έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή της ηγεσίας της ΚΕΔ, τόσο με τον Αγγλο όσο και παλαιότερα με τον Πορτογάλο Βίτορ Περέιρα.

Είναι άγνωστο τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο που η Ομοσπονδία εμμείνει στη θέση της και θελήσει να αποφασίσει για αρχιδιαιτητή χωρίς την εμπλοκή των FIFA – UEFA, που πιθανώς να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος θα πρέπει να προτείνει άλλο πρόσωπο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και εν συνεχεία το θέμα να πάει σε ψηφοφορία στην εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, που θα λάβει τη σχετική απόφαση.

Εκεί φυσικά θα παίξουν ρόλο οι τάσεις που υπάρχουν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με τη στάση που θα κρατήσει ο ΠΑΟΚ (δεν πήρε θέση στο προχθεσινό συμβούλιο) και τα μέλη που επηρεάζει να κρίνεται καθοριστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT