Τένις: Ασταμάτητος ο Κύργιος

Προκρίθηκε στους «4» του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Νικ Κύργιος να φοβόταν ότι «το καράβι του είχε… βυθιστεί», αλλά η πρόκρισή του, για πρώτη φορά, σε ημιτελικό ενός γκραν σλαμ έδειξε ότι αυτό δεν ισχύει. Νίκησε τον Κριστιάν Γκαρίν με 6-4, 6-3, 7-6(5). Οταν τον ρώτησαν εάν θα γιορτάσει την επιτυχία του απάντησε ότι θα κοιμηθεί νωρίς, κάτι που δεν θυμίζει τις παλιές συνήθειές του. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός νίκησε τον Τέιλορ Φριτζ με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4) ύστερα από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πατέρας και η αδελφή του Ναδάλ τον παρακαλούσαν να σταματήσει διότι υπέφερε από τραυματισμό.

Ο Χιλιανός Κριστιάν Γκαρίν προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Ελληνοαυστραλός κατάφερε να ισοφαρίσει (3-3), να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και να κατακτήσει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο, ο 40ός στην παγκόσμια κατάταξη του τένις δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και ήταν πρωταγωνιστής. Ο Κριστιάν Γκαρίν (43ος) ήταν απειλητικός στο τρίτο, το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Η νίκη του Κύργιου προήλθε από το καλό παιχνίδι του πάνω στο φιλέ και από τα λάθη του Γκαρίν.

Ο Νικ Κύργιος είχε 17 άσους και 34 winners, ενώ το 75% των κερδισμένων πόντων προήλθε από το πρώτο σερβίς. Η αναμέτρηση διήρκεσε δύο ώρες και 15 λεπτά κι όταν ολοκληρώθηκε ο τενίστας κάθισε για λίγα λεπτά στην καρέκλα σαν να ήθελε να πιστέψει αυτό που πέτυχε. «Δεν περίμενα ότι θα έφτανα σε έναν ημιτελικό μιας γκραν σλαμ διοργάνωσης. Πίστευα ότι το… καράβι μου είχε βυθιστεί», δήλωσε αμέσως μετά.

Είναι η πρώτη φορά που ο 27χρονος βρίσκεται στους «τέσσερις» ενός τουρνουά major και το πέτυχε χωρίς προπονητή. «Δεν θα έδινα αυτό το βάρος σε κάποιον άλλον. Ξέρω το τένις μου καλύτερα από τον καθένα», υπογράμμισε ο Ελληνοαυστραλός.

Ο Νικ Κύργιος έγινε ο χαμηλότερος στην κατάταξη τενίστας που προκρίθηκε σε ημιτελικούς του Γουίμπλεντον από το 2008. Στον άλλο ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάμερον Νόρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT