Μπάσκετ: Απώλειες για τους «αιωνίους»

Μπάσκετ: Απώλειες για τους «αιωνίους»

Ντόρσεϊ και Νέντοβιτς αποχαιρέτησαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πορευτούν τη νέα σεζόν χωρίς δύο από τα βασικά στελέχη τους, ευελπιστώντας πως θα βρουν επάξιους ή και καλύτερους αντικαταστάτες στη νευραλγική θέση «2». Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νεμάνια Νέντοβιτς αποχώρησαν, με τις περιπτώσεις τους να είναι διαφορετικές, κοινή όμως να είναι η ανάγκη για τους «αιωνίους» να καλύψουν τα κενά τους. Ο Ντόρσεϊ ενημέρωσε τους «ερυθρολεύκους» πως θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, ενώ ο Σέρβος άσος, ύστερα από μία δεκαετία, επέστρεψε στο Βελιγράδι και στον Ερυθρό Αστέρα, του οποίου θα φορά τη φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 26χρονος ομογενής γκαρντ έκανε τις προηγούμενες ημέρες κλειστές προπονήσεις με τους Ντάλας Μάβερικς έχοντας ως πρωταρχική επιλογή να συνεχίσει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ενημέρωσε σχετικά τους Πειραιώτες, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι του έκαναν πρόταση ανανέωσης, ήταν σε μεταγραφική εγρήγορση, με το όνομα του 31χρονου Αμερικανού γκαρντ Αϊσάια Κάνααν, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ούνικς Καζάν, να βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή ψηλά στη λίστα.

Στο ΝΒΑ θα συνεχίσει ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων», στον Αστέρα Βελιγραδίου ο Σέρβος άσος.

Οσον αφορά τον Νέντοβιτς, είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο φαίνεται πως δεν ταίριαζε στο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που οραματίζεται ο συμπατριώτης του και μέχρι πρότινος τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Ράντονιτς. Η επίσημη εκδοχή του «διαζυγίου» είναι πως δεν έπιασε το όριο των 28 συμμετοχών που είχε στο συμβόλαιό του και σε αυτό «πάτησε» ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, για να το «σπάσει». Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πως αν οι δύο πλευρές ήθελαν, θα συνέχιζαν τη συνεργασία, από τη στιγμή μάλιστα που παίκτης και προπονητής έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Με τις 300.000 ευρώ που θα αποζημιωθεί ο Παναθηναϊκός από την πλευρά Νέντοβιτς για την αποδέσμευσή του και τις 700.000 ευρώ που θα γλιτώσει από τις αποδοχές του, ευελπιστεί πως θα βρει γκαρντ που θα ταιριάζει στη φιλοσοφία Ραζνάτοβιτς, έχοντας παράλληλα βάλει σε τροχιά μεταγραφικής υλοποίησης τις περιπτώσεις Καλάθη και Γκουντάιτις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT