Αίσιο τέλος με Γκριγκόνις και ΠΑΟ, υπέγραψε ο Γουόλτερς

Αίσιο τέλος με Γκριγκόνις και ΠΑΟ, υπέγραψε ο Γουόλτερς

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση Γκριγκόνις για τον Παναθηναϊκό και ο Λιθουανός άσος θα φορέσει την πράσινη φανέλα τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς χθες επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών (ΤΣΣΚΑ, «πράσινων», παίκτη).

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση Γκριγκόνις για τον Παναθηναϊκό και ο Λιθουανός άσος θα φορέσει την πράσινη φανέλα τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς χθες επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών (ΤΣΣΚΑ, «πράσινων», παίκτη). Το μόνο που απέμενε μέχρι αργά χθες (ίσως και σήμερα) ήταν η επίσημη ανακοίνωση απόκτησης του 28χρονου γκαρντ.

Το υπογεγραμμένο συμβόλαιο που έστειλε ο Νέιτ Γουόλτερς έκλεισε οριστικά την αναζήτηση του Παναθηναϊκού για παίκτες ικανούς να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα» που είχε στο ρόστερ του στη θέση του πλέι μέικερ από τότε που έφυγε ο Νικ Καλάθης. Οι «πράσινοι» επέλεξαν να μην μπλέξουν σε πλειστηριασμούς και να κάνουν σίριαλ τα όποια σενάρια επιστροφής του ομογενή γκαρντ στην Αθήνα και προχώρησαν άμεσα στο plan b, όπου πρώτη επιλογή του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ο Γουόλτερς. Ο Αμερικανός πρώην ΝΒΑερ γνωρίζει καλά τα κατατόπια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχει συνεργαστεί με επιτυχία δύο φορές με τον Ράντονιτς και αν «δέσει» με τον Πάρις Λι, θα δώσουν λύσεις σε μια θέση που ταλαιπώρησε πολύ τους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια.

Ο Γουόλτερς είχε μια καλή παρουσία την περασμένη περίοδο στο Βελιγράδι, όπου συνεργάστηκε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2016-17) με τον Ράντονιτς, κατακτώντας την Αδριατική Λίγκα, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας. Τα στατιστικά του στην Ευρωλίγκα ήταν πολύ καλά (11 π. με 36% στα τρίποντα, 2,6 ριμπ. και 3,6 ασίστ), αλλά αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν ο ηγετικός του ρόλος σε παιχνίδια όπου η μπάλα «έκαιγε» και απαιτούνταν πρωτοβουλίες. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ένα πέρασμα το 2013 από τους Μιλγουόκι Μπακς και από τότε που ήλθε στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ούνιξ Καζάν, Ερυθρός Αστέρας, Ζαλγκίρις).

Μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε και η ΑΕΚ, ενισχύοντας τον ελληνικό κορμό της με τον Νίκο Περσίδη, πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού για περίπου 1,5 χρόνο πριν πάει στο Λαύριο, όπου πέρυσι είχε 4,48 πόντους ανά αγώνα, με 48,9% στα τρίποντα. Ο Περσίδης υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την επέκταση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Κόνιαρη, ενεργοποιώντας τη σχετική οψιόν που είχε το συμβόλαιό του.

• Για δύο ακόμη χρόνια συμφώνησε ο Μάικ Τζέιμς να παραμείνει στη Μονακό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα βρει καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ, που είναι ο βασικός του στόχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT