Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με πέντε αθλητές η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με πέντε αθλητές η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα

Στο Γιουτζίν του Ορεγκον βρίσκεται από χθες όλη η ελληνική αποστολή του στίβου. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Γιουτζίν του Ορεγκον βρίσκεται από χθες όλη η ελληνική αποστολή του στίβου. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση θα αρχίσει αύριο το απόγευμα και από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν πέντε εκπρόσωποί μας.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 19 αθλητές και αθλήτριες. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου που είναι κάτοχοι χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, ενώ η «Αικατερίνη των αιθέρων» διαθέτει ένα χρυσό και ένα χάλκινο από τα Παγκόσμια του 2017 και του 2019, αντίστοιχα. Μετάλλιο από Παγκόσμιο έχει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ήταν 3η το 2015.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με πέντε αθλητές η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα-1
Οι πρώτοι που θα μπουν για αγώνα θα είναι οι σφυροβόλοι μας Μιχάλης Αναστασάκης (φωτ.) και Χρήστος Φραντζεσκάκης. [INTIMENEWS]

Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από ένα κράμα παλαιών και νέων αθλητών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση και για την ολυμπιακή ομάδα του 2024. Η νέα γενιά φιλοδοξεί να δώσει τα διαπιστευτήριά της και έχει στόχο να πετύχει ατομικά ρεκόρ.

Οι πρώτοι που θα μπουν για αγώνα θα είναι οι σφυροβόλοι μας Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης. Και οι δύο έχουν εμπειρία από προηγούμενες διοργανώσεις και στοχεύουν να στείλουν τη σφύρα σε… τροχιά πρόκρισης για τον τελικό του Σαββάτου. Το ατομικό ρεκόρ (φετινό) του Φραντζεσκάκη είναι τα 78,15 μ. και του Αναστασάκη τα 77,72 μ. (77,30 φετινό).

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον τελικό στα 20 χλμ. βάδην γυναικών. Θα αγωνιστούν η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Κυριακή Φιλτισάκου. Η Σταματία Σκαρβέλη θα αγωνιστεί στους προκριματικούς της σφυροβολίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT