Αρχή με… τελικό για Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε εκτός έδρας τη Μακάμπι Χάιφα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος διεξαγωγής του παιχνιδιού, η δεδομένη αγωνιστική ανετοιμότητα της ομάδας αλλά και η κακή παράδοση που έχει διαχρονικά στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις κόντρα στις ισραηλινές ομάδες, κάνει το αποψινό (20.00, Cosmote TV) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι το πρώτο αλλά ενδεχομένως και πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους».

Μετρώντας μόνο αποκλεισμούς και μόλις μία νίκη σε σύνολο έξι αναμετρήσεων στο παρελθόν, απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα και Χάποελ Μπερ Σεβά, οι αγώνες αυτοί έχουν αποδειχθεί η απαρχή καταλυτικών εξελίξεων για τους Πειραιώτες, καθώς σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις αντικαταστάθηκε ο προπονητής (Λίνεν, Σάντσεθ)…

«Τα δύο ματς με τη Μακάμπι είναι σαν τελικοί για εμάς. Πρόκειται για μια ομάδα οργανωμένη, με επιμονή, ποιότητα, καλά δομημένη στην άμυνά της, ενώ είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι διαθέτει μια πολύ “καυτή” έδρα που θα μας δυσκολέψει», παραδέχτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Ισραήλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκρυψε πως τον προβληματίζει το απρόβλεπτο των καλοκαιρινών αγώνων, όπως συνέβη και πέρυσι με τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, αν και όπως τόνισε: «Δεν κουβαλάμε τραύματα, ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος και οι φιλοδοξίες μας και είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον».

Να σπάσουν την κακή παράδοση με ισραηλινές ομάδες θέλουν οι Πειραιώτες – Δύο γρίφοι για τον Μαρτίνς.

Κόντρα στην ομάδα του Μπάρακ Μπακχάρ, που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό ως τεχνικός της Μπερ Σεβά αλλά χθες έκανε λόγο για «ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ», επιστρατεύθηκαν οι Aβιλα και Κούντε παίρνοντας τη θέση των Χασάν και Μπα που τέθηκαν νοκ άουτ λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Εκτός έμεινε και ο Ανδρούτσος, ενώ σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, δύο γρίφους έχει να λύσει ο Μαρτίνς: Ποιος εκ των Παπασταθόπουλου – Μανωλά θα είναι ο παρτενέρ του Σισέ στο κέντρο της άμυνας και ποιος εκ των Εμβιλά και Κανέ θα πλαισιώσει τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά στα χαφ, στο επικρατέστερο σχήμα 4-3-3. Η Μακάμπι που έχασε στα πέναλτι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (Σούπερ Καπ) από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, έχει ως πλεονεκτήματα την καλή κυκλοφορία της μπάλας κυρίως από τα άκρα αλλά και την άριστη λειτουργία στις στημένες φάσεις. Αλλωστε, τα περισσότερα τέρματά της τα έχει πετύχει από κερδισμένα κόρνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT