Ημέρα των φαβορί στο Παγκόσμιο του Ορεγκον

Ημέρα των φαβορί στο Παγκόσμιο του Ορεγκον

«Χρυσές» σελίδες πρόσθεσαν στα βιβλία των επιτυχιών τους τρεις από τις κορυφαίες αθλήτριες του στίβου. Οι Γιουλιμάρ Ρόχας, Φέιθ Κιπιέγκον και Ναφισάτου Τιάμ κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον σε τριπλούν, 1.500 μ. και έπταθλο, αντιστοίχως

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρυσές» σελίδες πρόσθεσαν στα βιβλία των επιτυχιών τους τρεις από τις κορυφαίες αθλήτριες του στίβου. Οι Γιουλιμάρ Ρόχας, Φέιθ Κιπιέγκον και Ναφισάτου Τιάμ κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον σε τριπλούν, 1.500 μ. και έπταθλο, αντιστοίχως. Η Χρύσα Αναγνωστοπούλου με 58,15 μ. ήρθε 10η στη δισκοβολία. Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον προκριματικό του ακοντισμού. Θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (01.20 ή 02.50) και η Ελίνα Τζένγκο θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Η Ρόχας θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν και το απέδειξε στο δεύτερο άλμα. Με 15,47 μ. πρόσθεσε στο παλμαρέ της το τρίτο χρυσό από παγκόσμια και στη συνέχεια προσπάθησε να «σπάσει» το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (15,74). Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν τα κατάφερε. Και η Φέιθ Κιπιέγκον συγκαταλεγόταν στα φαβορί στα 1.500 μ. Στα τελευταία 150 μ. μιας πολύ γρήγορης κούρσας ανέβασε και άλλο τον ρυθμό της και με 3.52.96 η αθλήτρια από την Κένυα άφησε στη 2η θέση την Τσεγκάι (3.54.52) και στην 3η τη Μιούιρ (3.55.28).

Στο τελευταίο αγώνισμα κρίθηκε το χρυσό στο έπταθλο. Η Ανούκ Βέτερ, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων έξι, βρισκόταν με το… ένα πόδι στην πρώτη θέση και έμεναν μόνο τα 800 μ. Εκεί η Βελγίδα Τιάμ υπερίσχυσε με τέτοια διαφορά στον χρόνο που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT