Ολυμπιακός: Έπαιξε με την τύχη του

Με ένα απίθανο γκολ ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο 93΄ από τη Μακάμπι Χάιφα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο παραδόσεις συγκρούστηκαν χθες το βράδυ στο Ισραήλ με αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Από τη μία η θετική του Πέδρο Μαρτίνς στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και από την άλλη η αρνητική των «ερυθρολεύκων» απέναντι στις ισραηλινές ομάδες. Αποτέλεσμα, οι λογαριασμοί μεταξύ των δύο για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ να μείνουν ανοιχτοί, με την ελληνική ομάδα να έχει απλώς το αβαντάζ της έδρας στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (27/7).

Ολα αυτά φυσικά θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά αν ο Ολυμπιακός άντεχε και δεν δεχόταν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και μάλιστα μετά μια στραβοκλωτσιά του Χαζίζα που πήγε να βγάλει σέντρα και είδε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Οι Πειραιώτες δεν ικανοποίησαν και δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι, αν και κατάφεραν να κάνουν ιδανική αρχή με το γκολ του Ζινκερνάγκελ στο 7΄. Ο Μαρτίνς δικαιώθηκε με τη χρησιμοποίηση του Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, όμως στις άλλες θέσεις υπήρχε πρόβλημα.

Μετά το 30΄ οι Ισραηλινοί επωφελήθηκαν από την αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού να κρατήσουν την μπάλα, πέτυχαν δύο τέρματα με τους Σερί (39΄) και Πλάνιτς στις καθυστερήσεις, τα οποία ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ και έκαναν τον Πορτογάλο προπονητή να θορυβηθεί ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Μονόδρομος η νίκη στη ρεβάνς για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι καλούνται να εμφανιστούν βελτιωμένοι.

Περνώντας τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στη θέση του σκόρερ και τον Μαντί στην κορυφή του τριγώνου στον άξονα, κατάφερε μέχρι το 60΄ να ισορροπήσει, με τη Μακάμπι από κει και πέρα να κερδίζει και πάλι μέτρα, και στο 64΄ και στο 78΄ να έχει χαμένο τετ α τετ και δοκάρι με τον Πιερό. Με την είσοδο και του Παπασταθόπουλου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαφυλάξει το μηδέν αλλά δεν το κατάφερε, ενώ θα μπορούσε να χάσει και το ματς στο 95΄ αν ο Βατσλίκ δεν έκανε σωτήρια επέμβαση.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (79΄ Μεναχέ), Μοχάμεντ, Σερί, Λαβί (61΄ Φανί), Ατζιλί (49΄ Ρουκάβιτσα), Χαζίζα, Νταβίδ (61΄ Πιερό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (80΄ Αβιλα), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72΄ Μπουχαλάκης), Κανέ, Μασούρας (80΄ Παπασταθόπουλος), Αγκιμπού Καμαρά (46΄ Μαντί Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (46΄ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT