Ολυμπιακός: Αντίστροφη μέτρηση για βελτίωση και πρόκριση

Ολυμπιακός: Αντίστροφη μέτρηση για βελτίωση και πρόκριση

Εμφανείς αδυναμίες, διαπιστώσεις και ένα χρονικό διάστημα πέντε ημερών στο οποίο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βελτιωθεί, ώστε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανείς αδυναμίες, διαπιστώσεις και ένα χρονικό διάστημα πέντε ημερών στο οποίο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βελτιωθεί, ώστε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Το πρώτο φετινό δείγμα γραφής των «ερυθρολεύκων» στο Ισραήλ ήταν κακό. Ωστόσο και η δικαιολογία για τις δυσκολίες των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών αγώνων είναι πάντα ισχυρή, πόσο δε μάλλον όταν το αποτέλεσμα (1-1) δίνει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς και στους παίκτες του να ισχυρίζονται πως στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» (27/7) μπορούν να κερδίσουν πρόκριση και εντυπώσεις.

Το Νο 1 δεδομένο είναι ότι, στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη, αφού πλέον δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Και για να συμβεί αυτό, είναι αναγκαία η βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι. Παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τομέα αυτόν όπως ο σκόρερ Ζινκερνάγκελ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί, ο Αγκιμπού Καμαρά δείχνει επηρεασμένος και ντεφορμέ, ενώ ο Κανέ έχει σαφώς διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Αυτά επιτείνουν την ανάγκη για την απόκτηση επιτελικού μέσου, πλην των μεταγραφικών περιπτώσεων εξτρέμ και αριστερού μπακ, που κυνηγά η ομάδα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποφευχθούν τα αβίαστα αμυντικά λάθη, καθώς ο αντίπαλος έδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία στην κόντρα. «Πρέπει να βελτιώσουμε την πίεση στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να παίζει έτσι. Να αφήνει τόσο πολύ χώρο στον αντίπαλο. Είναι κάτι που δεν το κάναμε καλά και πρέπει να το βελτιώσουμε», παραδέχθηκε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς. Το παιχνίδι της Τετάρτης είχε και κέρδη για τους Πειραιώτες, με κυριότερο την απόδοση του Τικίνιο, ο οποίος έδωσε και κέρδισε πολλές «μάχες» και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών. Ο Βραζιλιάνος θα είναι και στη ρεβάνς στο αρχικό σχήμα, στο οποίο θα υπάρχουν σίγουρα διαφοροποιήσεις σε αρκετές θέσεις.

• Ο Πολωνός ρέφερι Ντάνιελ Στεφάνσκι ορίστηκε να διευθύνει τη ρεβάνς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του 28χρονου εξτρέμ της Μακάμπι Ομέρ Ατζίλι, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο προχθεσινό ματς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT