Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η νέα γενιά πήρε τη σκυτάλη στο Ορεγκον

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η νέα γενιά πήρε τη σκυτάλη στο Ορεγκον

Με μια νέα γενιά που πετυχαίνει εντυπωσιακές επιδόσεις και δείχνει ικανή να βγάλει από τις… αράχνες ακόμα και «στοιχειωμένα» ρεκόρ, συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ορεγκον των ΗΠΑ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια νέα γενιά που πετυχαίνει εντυπωσιακές επιδόσεις και δείχνει ικανή να βγάλει από τις… αράχνες ακόμα και «στοιχειωμένα» ρεκόρ, συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ορεγκον των ΗΠΑ. Αθλητές και αθλήτριες που έκαναν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα στη σκιά των «θρύλων» του κλασικού αθλητισμού, έχουν πάρει τη σκυτάλη και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν το αγαπημένο τους άθλημα στο μέλλον. Η Τζαμάικα αποδεικνύεται μια ανεξάντλητη πηγή πρωταθλητών στις μικρές αποστάσεις. Στο Ορεγκον «έλαμψε» το αστέρι της Σέρικα Τζάκσον. Η «χάλκινη» ολυμπιονίκης των 100 και των 400 μ. πρώτευσε στο 200άρι και με 21.45 πέτυχε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Μόνο η Γκρίφιθ Τζόινερ έχει διανύσει γρηγορότερα την απόσταση (21.34), ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο από το 1988. Η Τζάκσον άφησε 2η τη Φρέιζερ Πράις (21.81) και 3η την Ασερ Σμιθ (22.02).

Εντυπωσιακή επίδοση όμως είχε και το 200άρι των ανδρών. Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης του Τόκιο Νόα Λάιλς διατήρησε τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και με 19.31 σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Στο αγώνισμα κυριάρχησαν οι Αμερικανοί, με 2ο τον Μπένταρεκ (19.77) και 3ο τον Νάιτον (19.80).

Στο τριπλούν των ανδρών η έκπληξη ήρθε από τον Κρίστιαν Τέιλορ. Ο 32χρονος Αμερικανός δύο φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης και τετράκις πρωταθλητής κόσμου δεν κατάφερε να προκριθεί στη 12άδα του τελικού και με 16,48 μ. έμεινε στη 18η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT