Στίβος: Χρυσό στο Παγκόσμιο Κ20 ο Κορακίδης

Στίβος: Χρυσό στο Παγκόσμιο Κ20 ο Κορακίδης

Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Κορακίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών που διεξάγεται στο Κάλι. Ο Έλληνας αθλητής σημείωσε 79.11 μέτρα στην πέμπτη του προσπάθεια, η οποία αρχικά κρίθηκε άκυρη.

Η ελληνική πλευρά κατέθεσε ένσταση ζητώντας να αναλυθεί το βίντεο και δικαιώθηκε. Η παγκόσμια ομοσπονδία εξέδωσε νέο αποτέλεσμα μετρώντας κανονικά την εντυπωσιακή βολή του Κορακίδη, που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Ο αθλητής του Γιάννη Χριστόγλου ξεκίνησε τις προσπάθειές του με βολή στα 73.84 μέτρα και στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια. Η τρίτη του βολή μετρήθηκε στα 69.80 μέτρα και η τέταρτη στα 75.59 μέτρα.

Η πέμπτη βολή, που του χάρισε και το χρυσό μετάλλιο έφτασε στα 79.11 μέτρα και η έκτη ήταν άκυρη. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φινλανδος Μαξ Λαμπίνεν με 76.33 μέτρα και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32 μέτρα.

Αυτό ήταν το τρίτο χρύσο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης και το 17ο μετάλλιο συνολικά. Στον τελικό συμμετείχε και δεύτερος Έλληνας αθλητής, ο Νικόλας Πολυχρονίου που κατάλαβε την τέταρτη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT