Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Η Ελλάς «βουτάει» για διάκριση

Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Η Ελλάς «βουτάει» για διάκριση

Αρχίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου με 39 ελληνικές συμμετοχές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 39 ελληνικές συμμετοχές και βάσιμες ελπίδες πως η φετινή συγκομιδή μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τα έξι μετάλλια που κατέκτησε πέρυσι η χώρα μας στη Βουδαπέστη, αρχίζει σήμερα στη Ρώμη και στο «Foro Italico» το 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (11-21/8). Οι 19 εξ αυτών στην κλασική κολύμβηση, 12 στην καλλιτεχνική, έξι στο open water και τρεις στις καταδύσεις. Η Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα αλλά και στο 50άρι είναι διεκδικήτρια μεταλλίου, ο Απόστολος Χρήστου με τον καλύτερο χρόνο στα 50 μ. ύπτιο και τον δεύτερο στα 100 μ. ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από τα τρία σερί χάλκινα μετάλλια που έχει κατακτήσει στο 100άρι, ενώ θέση στο βάθρο διεκδικούν η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ αλλά και η ομάδα 4×100 μ. ελεύθερο ανδρών. Δύσκολο έργο θα έχει ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200 μ. μεικτή.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει επτά ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση και δύο στην καλλιτεχνική, όπου η εθνική ομάδα θα διεκδικήσει το απόγευμα (4 μ.μ.) ένα μετάλλιο, στο τεχνικό του ομαδικού. Νωρίτερα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του σόλο. Αναλυτικά: 10.00 (50 μ. πεταλούδα Α, προκριματικοί): Γκολομέεβ, Μπίλας, Παπαδόπουλος, Στάμου. 10.28 (400 μ. μεικτή ατομική Α, προκριματικοί): Γιουρτζίδης. 10.58 (100 μ. πρόσθιο Α, προκριματικοί): Θώμογλου, Ασπουγαλής.

Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις 39 μετάλλια (6 χρυσά, 11 ασημένια και 22 χάλκινα), εκ των οποίων 23 στην κολύμβηση, 8 στην καλλιτεχνική και 8 στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT