Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Στα πόδια του η πρόκριση

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Στα πόδια του η πρόκριση

Πήρε αποτέλεσμα (1-1) ο Ολυμπιακός στη Λευκωσία κόντρα στον Απόλλωνα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κέρδισε, αλλά είχε ένα τεράστιο κέρδος. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όμως φεύγοντας από το ΓΣΠ της Λευκωσίας, αυτό που κρατάει ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης χαφ στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έκλεψε την παράσταση, πραγματοποιώντας μέχρι το λεπτό που αντικαταστάθηκε εξαιτίας ενοχλήσεων μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, που συνδυάστηκε με το γκολ της ισοφάρισης στο 29ο λεπτό.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι οι πρωταθλητές Ελλάδας να καταφέρουν να μπουν στο παιχνίδι. Στο πρώτο μισάωρο ο Απόλλων Λεμεσού ήταν καλύτερος και άνοιξε το σκορ στο 18΄ με τον Γιάνγκα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Κούντε ένα λεπτό νωρίτερα.

Ομως, μετά τη συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Ολυμπιακός γύρισε τον διακόπτη.

Με ηγέτη τον Χουάνγκ, που κατεύθυνε με ακρίβεια μαέστρου το παιχνίδι του, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Κύπριους και κάνοντας το καλύτερό του φετινό ματς, θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να είχε καθαρίσει τον αγώνα και την πρόκριση, αν ο Ελ Αραμπί δεν έχανε δύο κλασικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό.

Η έξοδος του Νοτιοκορεάτη έριξε τον ρυθμό του Ολυμπιακού, που παρά την ισοπαλία πάντως και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κάνει «σεφτέ» στην Ευρώπη, έδειξε ότι έχει τον πρώτο λόγο για να κλείσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα, με τη ρεβάνς να ακολουθεί σε μία εβδομάδα στο «Καραϊσκάκη».

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. (Ντ. Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (61΄ Μπα), Κολ, Φέλιξ (46΄ Αγκεντά), Πίττας, Γιάνγκα (61΄ Σαχάρ), Ντιγκινί (74΄ Χέντι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Αβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (90΄ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (79΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (67΄ Αγκιμπού), Ζινκερνάγκελ (79΄ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT