Το ποδόσφαιρο απαντά ξανά στον πόλεμο

Το ποδόσφαιρο απαντά ξανά στον πόλεμο

Η ποδοσφαιρική ιστορία ξαναγράφεται από χθες στην Ουκρανία, καθώς ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, το οποίο είχε σταματήσει τον περασμένο Φεβρουάριο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. Η αυλαία άνοιξε με τη Σαχτάρ να υποδέχεται τη Μέταλιστ (0-0 το τελικό αποτέλεσμα), αλλά μάλλον αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική ιστορία ξαναγράφεται από χθες στην Ουκρανία, καθώς ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, το οποίο είχε σταματήσει τον περασμένο Φεβρουάριο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. Η αυλαία άνοιξε με τη Σαχτάρ να υποδέχεται τη Μέταλιστ (0-0 το τελικό αποτέλεσμα), αλλά μάλλον αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία. Η ουσία είναι ότι σε μια χώρα που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται σκληρά, η μπάλα κύλησε και πάλι στο χορτάρι, μικρό δείγμα και αυτό ότι η ζωή προσπαθεί, σε όλα τα επίπεδα, μέσα από τον θρήνο και τα χαλάσματα, να επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τυλιγμένοι με τη σημαία της πατρίδας τους και κρατώντας δύο μεγάλα πανό που έγραφαν: «Για την Ουκρανία, η ζωή θα κερδίσει» και «Η νέα σεζόν του UPL ξεκίνησε». Βέβαια, για λόγους ασφαλείας όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στα 500 μέτρα από κάθε γήπεδο έχουν φτιαχτεί ειδικά καταφύγια για να μεταβούν παίκτες και διαιτητές σε περίπτωση που ηχήσουν οι σειρήνες.

Μια διαφορετική επιστροφή είχαμε το βράδυ της Δευτέρας και στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί με 2-1 της Λίβερπουλ και να δείχνει ότι ξεπερνά το τραγικό ξεκίνημα. Ο Τεν Χαγκ άφησε στον πάγκο τον Ρονάλντο, που μπήκε στο 86ο λεπτό, ενώ δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Μαγκουάιρ. Από την άλλη, οι «κόκκινοι» παραμένουν χωρίς νίκη σε τρία ματς, με τον Κλοπ μάλλον να βρίσκεται σε πανικό. Ο Γερμανός τόνισε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και έπρεπε να νικήσει, ενώ είδε οφσάιντ στο δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ. Δηλώσεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα των όσων συνέβησαν στο «Θέατρο του Ονείρου».

Σαχτάρ και Μέταλιστ έκαναν τη σέντρα στο ουκρανικό πρωτάθλημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Τέλος, διεξάγονται απόψε οι τρεις αγώνες με τους οποίους ολοκληρώνονται τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Ζάγκρεμπ η Ντινάμο υποδέχεται την Μπόντο Γκλιμτ, με τους Νορβηγούς να έχουν επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και να είναι κοντά στο να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Εξαιρετικό ματς αναμένεται και στο Αϊντχόφεν, όπου PSV και Ρέιντζερς καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από το 2-2 στη Γλασκώβη, ενώ, τέλος, στην Τουρκία η Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη θέλει να ανατρέψει την ήττα της με 2-1 από την Κοπεγχάγη των Ζέκα και Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT