Ολυμπιακός: Ομιλος που δεν τρομάζει, αλλά κρύβει παγίδες

Ολυμπιακός: Ομιλος που δεν τρομάζει, αλλά κρύβει παγίδες

Αν θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος έναν χαρακτηρισμό για τη χθεσινή κλήρωση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα έλεγε ότι αυτή ήταν μάλλον «πονηρή». Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στο 7ο γκρουπ και καλούνται να αντιμετωπίσουν τη γερμανική Φράιμπουργκ, τη γαλλική Ναντ και την Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος έναν χαρακτηρισμό για τη χθεσινή κλήρωση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα έλεγε ότι αυτή ήταν μάλλον «πονηρή». Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στο 7ο γκρουπ και καλούνται να αντιμετωπίσουν τη γερμανική Φράιμπουργκ, τη γαλλική Ναντ και την Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Δύο ομάδες, δηλαδή, που προέρχονται από ισάριθμα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ακόμη μία που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου με συνεχή παρουσία σε ομίλους.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός απέφυγε πολύ πιο μεγάλα ονόματα σε αυτή τη διαδικασία, όμως για να μπορέσει να πετύχει την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση, ακόμα και με αυτούς τους αντιπάλους, θα πρέπει να αλλάξει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει το ταξίδι του πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Σίγουρα στα δύο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν καλύτερος, όμως το γεγονός ότι για να πάρει το εισιτήριο χρειάστηκε να φτάσει και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησε με 3-1 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση), δείχνει ότι έχει… ξεχάσει τον τρόπο να κερδίζει.

Οσον αφορά τις αντιπάλους του, η Καραμπάχ θα παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο για 9η διαδοχική σεζόν, δείγμα και αυτό της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο Κουρμπάν Κουρμπάνοφ, που βρίσκεται στον πάγκο για 14η σερί χρονιά. Από την άλλη, η Φράιμπουργκ πέρυσι έκανε πολύ καλή πορεία στην Μπουντεσλίγκα, διεκδικώντας μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πάγκο της βρίσκεται από το 2011 ο Κρίστιαν Στράιχ. Η Ναντ, έπειτα από την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Γαλλία, βάζει τώρα στόχο και την ευρωπαϊκή διάκριση. Με ερωτηματικό πάντως παραμένει το ρόστερ της, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν αρκετές πωλήσεις τις επόμενες ημέρες. Στον πάγκο της βρίσκεται για δεύτερη σεζόν ο Αντουάν Κομπουαρέ.

Στα μεταγραφικά, παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, που δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή για την Τρίπολη. Από κει και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ντυθεί και πάλι στα ερυθρόλευκα ο Παναγιώτης Ρέτσος, ενώ με νέο συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί ο Κώστας Φορτούνης. Θέμα χρόνου είναι η μετακόμιση του Μαντί Καμαρά στη Ρόμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT