Εθνική μπάσκετ: Συσπειρώνεται για τη μεγάλη μάχη

Εθνική μπάσκετ: Συσπειρώνεται για τη μεγάλη μάχη

Η Εθνική μπαίνει στην τελική ευθεία του Ευρωμπάσκετ και περιμένει τους τραυματίες της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη επί του Βελγίου με 85-68 διατηρεί την εθνική μπάσκετ σε τροχιά πρόκρισης στο Παγκόσμιο του 2023 και μάλιστα με καλές προϋποθέσεις, μιας και με ρεκόρ 4-2 παραμένει μεγάλο φαβορί για μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις του ομίλου. Αυτή είναι η πρώτη καλή είδηση.

Η δεύτερη ήταν η εκπληκτική εικόνα του κατάμεστου ΟΑΚΑ, όπου σχεδόν 20.000 άνθρωποι δημιούργησαν ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην ιστορία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Και η τρίτη καλή είδηση της βραδιάς ήταν ότι το παιχνίδι τελείωσε με λευκό ιατρικό δελτίο, σε αντίθεση με εκείνο στο Βελιγράδι όπου οι Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο λαχτάρησαν τους πάντες με τους τραυματισμούς τους.

Οι καλές ειδήσεις θα γίνουν περισσότερες σύντομα, καθώς αναμένεται να επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία ότι ο Παπαγιάννης θα είναι στην αποστολή και μαζί με τους Παπαπέτρου, Σλούκα, Κώστα Αντετοκούνμπο που επιστρέφουν κι αυτοί, θα ισχυροποιήσουν στον μέγιστο βαθμό την Εθνική μας ενόψει Ευρωμπάσκετ και του πρώτου αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Κροατία στο Μιλάνο.

Οι τελικές αποφάσεις για τη 12άδα θα ανακοινωθούν άμεσα από τον Δημήτρη Ιτούδη και η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ιταλία, όπου θα την υποδεχθούν όλοι σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί του Ευρωμπάσκετ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίσημο γκάλοπ της FIBA μεταξύ των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, η «επίσημη αγαπημένη» ψηφίστηκε 3ο φαβορί με 15,2% πίσω από Γαλλία και Σλοβενία που συγκέντρωσαν το 30,4% των ψήφων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε 2ο φαβορί για MVP με 22,8% (πρώτο ο Ντόντσιτς με 41,8% – 3ο ο Γιόκιτς με 11,4%), ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε με 27,8% την 1η θέση στην ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή, μπροστά από τον Πέσιτς (13,9%) της Σερβίας και τον Σέκουλιτς (11,4%) της Σλοβενίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT