Ακόμη ένα τρόπαιο για την ομάδα των Μάντη – Καγιαλή

Ακόμη ένα τρόπαιο για την ομάδα των Μάντη – Καγιαλή

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την συλλογή τους με τα τρόπαια αύξησαν μετά την ολοκλήρωση του «55ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Οι πρωταθλητές του τριγώνου πρώτευσαν στη γενική κατάταξη σε μία διοργάνωση που συγκέντρωσε τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες της Ελλάδος ενώ οι διοργανωτές σχεδιάζουν για την επόμενη χρονιά να επαναφέρουν και την κατηγορία των Super Yacht.

Στην Άνδρο η ιστιοπλοΐα συνάντησε για άλλη μία χρονιά την ναυτιλία. Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες στήριξαν τον ιστορικό ιστιοπλοϊκό θεσμό του νησιού ενώ πολλά από τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας συμμετείχαν ως αγωνιζόμενοι.

Στην τελευταία ιστιοδρομία δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες της «Καπετάνισσας των Κυκλάδων» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αφανούς Ναύτη προκειμένου να κατευοδώσουν τα ιστιοφόρα που πήραν εκκίνηση για την 3η και τελευταία κούρσα.

Το ρολόι του χρόνου έμοιαζε σα να γύρισε πολλά χρόνια πίσω στην εποχή όπου οι ναυτικές οικογένειες αποχαιρετούσαν τους συγγενείς του οι οποίοι έφευγαν με τα καράβια για να αναζητήσουν την οικονομική άνεση που δεν μπορούσε να τους δώσει η γη της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Πριν από την «πιστολιά» της εκκίνησης ο θαλάσσιος στίβος, μπροστά από την εκκλησία της Παναγιάς της Θαλασσινής και δίπλα από τον φάρο του Τουρλίτη, θύμιζε γιορτή. Πολλοί Ανδριώτες αποχαιρέτησαν δια θαλάσσης τους αγωνιζόμενους, οι οποίοι έφυγαν με προορισμό το Δύσβατο.

Οι ευχές των κατοίκων της Άνδρου ήταν σα να… εισακούστηκαν από τον Αίολο που φούσκωσε τα πανιά των ιστιοφόρων. Ύστερα από μία γρήγορα διαδρομή το πλήρωμα του «Velos – Eurobank Private Banking» πήρε την πρωτιά στην ιστιοδρομία και διατήρησε τα κεκτημένα.

Οι αγώνες στην ανοιχτή θάλασσα αποτελούν τη διαχρονική αγάπη των ολυμπιονικών των 470 Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Οι πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας έχουν φτιάξει μία δυνατή ομάδα από πολύ καλούς ιστιοπλόους τριγώνου αλλά και ανοικτής θαλάσσης και τα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνουν συμμετοχή και σε αγώνες του εξωτερικού. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε την πρωτιά στον ιστορικό αγώνα της Άνδρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό το καταφέραμε με τη βοήθεια της ομάδας μας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ιδανική για αγώνες ιστιοπλοΐας», δήλωσαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην kathimerini.gr.

Εκτός από το σκάφος των «χάλκινων» ολυμπιονικών ξεχώρισαν και οι ομάδες των ιστιοφόρων «Black Jack – Porsche», «Ellinix Farr Away», «Pete», «Pega – Goulandris Bross Hellas» και «Giorgio – Furuno».

Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Σε μία εορταστική τελετή η αντιπρόεδρος του Ομίλου Ελίζα Προκοπίου αποκάλυψε ότι ο Ν.Ο.Ε. ετοιμάζει πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας για παιδιά από όλη την Ελλάδα.

«Η διοργάνωση της Άνδρου έγινε 55 ετών. Ο αγώνας διεξήχθη και εφέτος με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το όραμα του νέου προέδρου του ΝΟΕ είναι η διάδοση της ιστιοπλοΐας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όπου υπάρχει θάλασσα ή λίμνη. Αυτό θα είναι το πρόγραμμα «Αίολος»», υπογράμμισε η κ. Ελίζα Προκοπίου. 

Ο «56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023. Του χρόνου η νυχτερινή διαδρομή αναμένεται να φωτίζεται από το «μπλε φεγγάρι».

«Η πρώτη κούρσα της διοργάνωσης του 2023 θα συμπέσει με το Blue Moon, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Του χρόνου αναμένεται να διεξαχθεί και η κατηγορία των Super Yacht. Μάλιστα, για αυτή την κατηγορία η «M/Maritime» έχει θεσπίσει κύπελλο στη μνήμη του Αλέξανδρου Σταματιάδη», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Φαίδων Ταμβακάκης.  

Το «παρών» στην Τελετή Απονομής των τροπαίων έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η βουλευτής των Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και η βουλευτής της Λάρισας Στέλλα Μπίζιου.     

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT