Ευρωμπάσκετ 2022: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική

Ευρωμπάσκετ 2022: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική

Βρίσκεται από χθες στο Μιλάνο, περιμένοντας τα νεότερα για τον Κ. Αντετοκούνμπο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μόνο «αγκάθι» μοιάζει να πληγώνει την εθνική μας ομάδα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης της τελικής 12άδας της για το Ευρωμπάσκετ 2022.

Μετά τον Παπαπέτρου, o οποίος μπήκε σε φουλ ρυθμούς στο πρόγραμμα πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία, σειρά πήραν χθες ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Κώστας Σλούκας, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι αμφότεροι θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Και οι δύο ακολούθησαν χωρίς ενοχλήσεις την πρώτη προπόνηση επί ιταλικού εδάφους, με τον σέντερ του Παναθηναϊκού να βγάζει το κανονικό πρόγραμμα για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Ο μόνος που έμεινε εκτός ακολουθώντας ξανά θεραπεία ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Παραμένει εκτός προπονήσεων από το παιχνίδι με τη Σερβία στο Βελιγράδι και οι γιατροί δεν του επιτρέπουν ακόμα να πατήσει το παρκέ, υπό τον φόβο μιας επιβάρυνσης που θα τον κρατήσει εκτός αγώνων για μεγάλο διάστημα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να δηλωθεί στην τελική 12άδα και να μπει κάποια στιγμή στην ομάδα, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσει κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της α΄ φάσης. Ολα αυτά θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όταν ο Δημήτρης Ιτούδης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του ανάλογα με τις ιατρικές εισηγήσεις.

Εάν είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι ιατρικά, θα πρέπει να επιλέξει ποιους δύο από τους δεκατέσσερις που ταξίδεψαν στην Ιταλία θα κόψει από τη 12άδα. Στο σενάριο αυτό, θεωρητικά στη «ζυγαριά» θα μπουν οι Κασελάκης, Μποχωρίδης, Λούντζης και Λαρεντζάκης.

Η δήλωση πρέπει να γίνει μέχρι τις 15.15, 24 ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου αγώνα (Μεγ. Βρετανία – Ουκρανία) του ομίλου μας.

Ευρωμπάσκετ 2022: Μάχη με τον χρόνο η Εθνική-1

Πρώτο τζάμπολ με Ισπανία – Βουλγαρία

Με την Ισπανία ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι (14.30) το Ευρωμπάσκετ 2022, με το πρώτο παιχνίδι του Α΄ ομίλου στην Τιφλίδα. Αναμφίβολα, όμως, το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Λιθουανία. Οι αγώνες του Β΄ ομίλου γίνονται στην Κολωνία. Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα: 1ος όμιλος: 17:15 Τουρκία – Μαυροβούνιο, 20.00 Βέλγιο – Γεωργία, 2ος όμιλος: 15.30 Βοσνία – Ουγγαρία, 18.15 Σλοβενία – Λιθουανία, 21.30 Γαλλία – Γερμανία. Οι υπόλοιποι αγώνες της στην α΄ φάση της διοργάνωσης: Ελλάδα – Ιταλία (3/9, 22.00), Μ. Βρετανία – Ελλάδα (5/9, 18.00), Ελλάδα – Ουκρανία (6/9, 18.00) και Εσθονία – Ελλάδα (8/9, 18.00). Αν προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT