Στο τραπέζι σήμερα FIFA και UEFA με την Πολιτεία

Στο τραπέζι σήμερα FIFA και UEFA με την Πολιτεία

Δέκα ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και την ανάγκη, όπως την έθεσε ο ίδιος, να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες πιάνουν από σήμερα δουλειά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και την ανάγκη, όπως την έθεσε ο ίδιος, να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες πιάνουν από σήμερα δουλειά.

Το πρωί (11 π.μ.) αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έχοντας στόχο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το δημοφιλές άθλημα.

Το πρώτο και πιο «ακανθώδες» ζήτημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, καθώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραμένει στον «πάγο».

Πολλά σωματεία δεν έχουν επικαιροποιήσει την εγγραφή τους και βάσει νόμου τη Δευτέρα, όταν λήγει η νέα παράταση που έχει δοθεί, πρέπει να αποκλειστούν από τα πρωταθλήματα των Ενώσεών τους. FIFA και UEFA, μαζί φυσικά με την ΕΠΟ, είναι αντίθετες σε κυρώσεις που θα αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουν πως πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα κριτήρια προκειμένου να λαμβάνουν κρατική υποστήριξη και δημόσια χρηματοδότηση.

Γι’ αυτόν τον λόγο αναζητείται μια κοινή αποδεκτή φόρμουλα, ώστε η μπάλα να αρχίσει να κυλάει και πάλι στο χορτάρι, κάτι για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία. Σειρά στις συζητήσεις αναμένεται να πάρουν ανοιχτά θέματα που εμπεριέχονται στην ολιστική μελέτη, όπως αυτό της επαγγελματικής διαιτησίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT