Ο Σπάχια κατά των νατουραλιζέ: «Ντόρσεϊ και Γιάννης Αντετοκούνμπο νικάνε μόνοι τους – Αυτό ειναι το νόημα των Εθνικών;»

Ο Σπάχια κατά των νατουραλιζέ: «Ντόρσεϊ και Γιάννης Αντετοκούνμπο νικάνε μόνοι τους – Αυτό ειναι το νόημα των Εθνικών;»

Ο έμπειρος προπονητής επέκρινε τις Εθνικές ομάδες που χρησιμοποιούν νατουραλιζέ παίκτες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στον κανονισμό της FIBA που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση ενός νατουραλιζέ παίκτη εξέφρασε ο Νέβεν Σπάχια. Ο έμπειρος προπονητής επέκρινε αυτή την επιλογή των εθνικών ομάδων.

«Είμαι κατά της παρουσίας ξένων στις εθνικές ομάδες, δεν έχει καμία βάση. Σίγουρα ο Τζέιλιν Σμιθ ανεβάζει την εθνική μας ομάδα (σ.σ Κροατία), αλλά δεν συμφωνώ με τον κανονισμό της FIBA. Εθνική ομάδα σημαίνει ταυτότητα της μπασκετικής σχολής ενός έθνους. Δυστυχώς είναι αναγκαίο για κάποιες ομάδες, όπως η Κροατία που δεν έχει καταφέρει εδώ και 15-20 χρόνια να βγάλει έναν υψηλού επιπέδου πλέι μέικερ», σημείωσε ο Κροάτης προπονητής σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Mozzart Sport.

«Ελπίζω άλλες μεγάλες μπασκετικά χώρες, όπως η Σερβία, να μην το επιτρέψουν ποτέ. Όταν βάζεις έναν ξένο στην εθνική σου ομάδα, χάνεις μέρος της ταυτότητάς σου», συμπλήρωσε ο έμπειρος τεχνικός.

Στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. «Βλέπω ότι η Ελλάδα παίζει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που κερδίζει μόνος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν αυτός είναι ο στόχος της Eθνικής ομάδας, εντάξει, αλλά είμαι εναντίον του. Για μένα είναι αστείο να βλέπω στην παρουσίαση τις κάμερες να κάνουν κοντινά στους παίκτες και όταν ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι να μην ξέρουν ορισμένοι τη γλώσσα ή τα λόγια. Στους συλλόγους ας παίζουν όσοι ξένοι θέλουν, αλλά έχουμε για έναν λόγο τις εθνικές ομάδες», κατέληξε ο Σπάχια. 

Ο 59χρονος Κροάτης προπονητής αναζητεί τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας. Την περασμένη σεζόν ήταν στον πάγκο της Μπασκόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT