Ανετα στους ημιτελικούς η εθνική πόλο γυναικών

Ανετα στους ημιτελικούς η εθνική πόλο γυναικών

Η εθνική ομάδα των γυναικών επικράτησε του Ισραήλ με 14-4 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Σπλιτ της Κροατίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα των γυναικών επικράτησε του Ισραήλ με 14-4 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Σπλιτ της Κροατίας. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσουν στον αυριανό (21.30) ημιτελικό την Ιταλία, που υπερίσχυσε της Κροατίας με 16-8.

Η εθνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τη Μαργαρίτα Πλευρίτου καθώς η ομοσπονδιακή προπονήτρια αποφάσισε να την προφυλάξει ύστερα από τον τραυματισμό της στον αγκώνα, στο παιχνίδι με την Κροατία.

Το «περιβραχιόνιο» φόρεσε η αδελφή της Ελευθερία και οι διεθνείς μας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν εμφανώς ανώτερες από το Ισραήλ, που έχει στον πάγκο του τον Δημήτρη Μαυρωτά.

Στο πρώτο οκτάλεπτο στην πισίνα υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν η ελληνική. Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν με 6-0, ενώ το Ισραήλ πέτυχε το γκολ της… τιμής στα τελευταία δευτερόλεπτα με πέναλτι από τη Μαρία Μπογκατσένκο, η οποία παίζει με τον Πανιώνιο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι πολίστριές μας, παρά τα λάθη, ήταν οι πρωταγωνίστριες, κάτι που φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτη σκόρερ για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η Μυριοκεφαλιτάκη με τέσσερα γκολ, ενώ από τρία πέτυχαν οι Τριχά και η Ξενάκη.

Σήμερα οι άνδρες

Η εθνική ομάδα των ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα (20.00) την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία με στόχο την πρόκριση στην τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Θοδωρής Βλάχος έχει ζητήσει από τους αθλητές του να μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να κάνουν μία «ποιοτική εμφάνιση» καθώς εάν περάσουν θα μπουν σε «τροχιά μεταλλίου».

Η Ισπανία έχει στο ρόστερ της τους περισσότερους από τους πολίστες που είχαν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι», υπογράμμισε ο προπονητής των επιτυχιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT