Εθνική μπάσκετ: Θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ

Εθνική μπάσκετ: Θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική μπάσκετ ανδρών θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική μπάσκετ ανδρών θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα των Βέσελι και Σατοράνσκι επιβλήθηκε με 88-77 του Ισραήλ και κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τέταρτο όμιλο.

Το Ισραήλ έχασε ακόμη και με 17 πόντους, προσπάθησε για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε.

Για τους νικητές ο Σατοράνσκι είχε 14 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ, ο Βέσελι είχε 16 με 6 ριμπάουντ και ο Χρούμπαν μέτρησε 23. Για το Ισραήλ ο Μάνταρ ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ο Γκινάτ είχε 15 ενώ ο Αβντίγια είχε 12 πόντους με 5/16 σουτ, αλλά και 12 ασίστ.

Η Τσεχία είχε «πληγώσει» την Εθνική ανδρών καθώς την είχε αφήσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από το 97-72 στον τελικό πρόκρισης στη Βικτόρια του Καναδά. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 οι Τσέχοι κατάφεραν να προκριθούν απέναντι στην Εθνική. Η γαλανόλευκη νικήσει με 84-77, αλλά ήθελε διαφορά 12 πόντων για να πάρει την πρόκριση.

Ο αγώνας για τη φάση των «16» θα γίνει την Κυριακή. Αν η Εθνική προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα αντιμετωπίσει είτε το Μαυροβούνιο είτε τη Γερμανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT