Ευρωμπάσκετ 2022: Οι Τσέχοι είχαν παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με την Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2022: Οι Τσέχοι είχαν παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με την Ελλάδα

Σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με την Ελλάδα είχαν οι Τσέχοι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με την Ελλάδα είχαν οι Τσέχοι. Η γαλανόλευκη επιβλήθηκε με 94-88 της ομάδας του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. 

Ωστόσο, τόσο ο προπονητής της ομάδας, όσο και ο Γιαν Βέσελι εξέφρασαν παράπονα για κάποια σφυρίγματα των διαιτητών. Αμφότεροι έκαναν λόγο για διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι διαιτητές της FIBA δεν είναι καλοί και καμία φορά δείχνουν υπερβολικό σεβασμό στους μεγάλους σταρ. Ο Βέσελι έπρεπε να έχει κερδίσει ένα ή δύο επιθετικά φάουλ από τον Γιάννη\. Το πρόβλημα επίσης ήταν ότι η Ελλάδα επιχείρησε 29 βολές, έναντι 9 δικών μας. Στην τέταρτη περίοδο, όταν η Ελλάδα έπαιξε επιθετικά στην άμυνα, δεν είχε καν φάουλ ή μόνο ένα φάουλ για πολλή ώρα. Για αυτό δέχθηκα τεχνική ποινή, ήθελα να το τονίσω αυτό. Δεν θα πω ότι χάσαμε λόγω αυτών των λαθών, αλλά αν παίζαμε μα άλλο αντίπαλο τέτοια σφυρίγματα θα τα είχαμε πάρει εμείς. Όπως και άλλα φάουλ», σχολίασε σε μέσο της πατρίδας του ο Τσέχος προπονητής. 

Από την πλευρά του ο Γιαν Βέσελι ανέφερε για κάποια φάουλ που χρεώθηκε απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ήταν στο όριο. Μπορούσαν να σφυρίξουν επιθετικό φάουλ, ενώ άλλες φορές στήθηκα καθυστερημένα».

Για διαφορετική αντιμετώπιση έκανε λόγο και ο Οντρέι Μπάλβιν. «Δεν είμαστε η μόνη ομάδα στο τουρνουά που βλέπει κάποιους παίκτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση επειδή είναι σταρ. Υπήρξαν αμφισβητούμενες αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT