Ανέβηκαν ξανά οι τόνοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ανέβηκαν ξανά οι τόνοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δοκιμάστηκαν και πάλι χθες, με αφορμή μια ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ που –όπως αποδείχθηκε– εξεδόθη εν αγνοία των ίδιων των ΠΑΕ-μελών της.

Η διοργανώτρια χαρακτήρισε συκοφαντική την ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά της διαιτησίας του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καλώντας την να καταθέσει –εφόσον έχει– στους αρμοδίους στοιχεία για «παράγκες ξένων διαιτητών». Μάλιστα, στην εξίσωση έβαλε και την ΕΠΟ, τονίζοντας πως θεωρούσε «αυτονόητη την αντίδρασή της».

Αρχικά ο ΠΑΟΚ και εν συνεχεία ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Βόλος, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν, έκαναν γνωστό πως δεν είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ και άλλες ομάδες δήλωναν άγνοια.

Ανακοίνωση εν αγνοία των ΠΑΕ-μελών της εξέδωσε η Σούπερ Λιγκ 1 κατά της ΑΕΚ, που έκανε λόγο για «παράγκες» και της ΕΠΟ.

«Είναι αυτονόητο ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της ανακοίνωσης κατά μέλους της Λίγκας, θεσμικά επιβάλλεται να προηγείται ψηφοφορία», ήταν η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ανέφερε πως δεν είχε καμία ενημέρωση. Οι «πράσινοι» διευκρίνισαν ότι η αντίδρασή τους έχει να κάνει με τον τρόπο που βγήκε η ανακοίνωση και όχι με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με ολόκληρο ή μέρος του περιεχομένου της. Για κίνηση «εκτός θεσμικών ορίων» έκανε λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ πιο δυναμική ήταν η αντίδραση της ΑΕΚ που μίλησε για «πρωτοφανές πραξικόπημα, που επιχειρεί να μετατρέψει τον συνεταιρισμό σε παραμάγαζο της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Η Σούπερ Λιγκ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ναρκοθέτηση του ελληνικού ποδοσφαίρου» από όσους καταγγέλλουν «παράγκες», βρίσκοντας αναφορές χαμηλότατου επιπέδου σε ανακοινώσεις. Επίσης, υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση των Big-5 για ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT