Μαρία Πρεβολαράκη: Η μοναξιά μιας πρωταθλήτριας

Μαρία Πρεβολαράκη: Η μοναξιά μιας πρωταθλήτριας

Η Μαρία Πρεβολαράκη μιλάει στην «Κ» μετά το χάλκινο στο Παγκόσμιο πάλης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρωταθλητής κρίνεται από τη διάρκειά του», λένε οι άνθρωποι του αθλητισμού και η Μαρία Πρεβολαράκη έχει αναδειχθεί και σε αυτό πρωταθλήτρια. Μπορεί το χάλκινο μετάλλιο που, για τρίτη φορά, κατέκτησε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα να μην απασχόλησε ευρέως τα ΜΜΕ όσο μικρότερες επιτυχίες άλλων αθλητών ή ομάδων μας, αλλά από το 2012 μέχρι και σήμερα η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής πάλης είναι συνεπής στα ραντεβού της με το βάθρο. Τι λείπει όμως από τη συλλογή της; Μια χρυσή διάκριση.

«Ισως αυτό το χρυσό που δεν έχω κατακτήσει σε παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να αποτελεί το κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να πετύχω αυτό που δεν έχω καταφέρει. Επίσης δεν έχω πετύχει και μια ολυμπιακή διάκριση», δήλωσε στην «Κ» η 30χρονη τριταθλήτρια κόσμου των 53 κ.

Η 3η θέση της στον κόσμο δεν «συγκίνησε» τα ΜΜΕ – «Δεν έχω τη ματαιοδοξία της δημοσιότητας», τονίζει.

Η επιτυχία της Μαρίας στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου δεν πήρε τη διάσταση που θα της άρμοζε ούτε στα ΜΜΕ αλλά ούτε και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν με πειράζει, γιατί δεν έχω τη ματαιοδοξία της δημοσιότητας. Το μόνο άσχημο σε αυτό είναι ότι δεν μας μαθαίνει ο κόσμος ώστε να βρούμε χορηγούς, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον δρόμο μας. Εγώ, ευτυχώς, από το 2018 έχω χορηγούς και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, γιατί σε αυτούς οφείλεται η συνέχεια των επιτυχιών μου», μας λέει. Η Μαρία έχει στη συλλογή της τρία χάλκινα από παγκόσμια, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στην ιστορία της ελληνικής πάλης, αγαπάει το άθλημά της και δεν διστάζει να αναφερθεί σε ό,τι την πληγώνει-πονάει: «Θα ήθελα να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει ανάμεσα στην Ομοσπονδία και σε κάποιους αθλητές. Η επόμενη χρονιά είναι προολυμπιακή και πρέπει να έχουμε την καλύτερη προολυμπιακή ομάδα ώστε να διεκδικήσουμε προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024. Δεν μας περισσεύει κανείς».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναμένεται να είναι και η τελευταία παράσταση για τη «μεγάλη κυρία» της ελληνικής πάλης. Θα μπει μέσα στο ταπί και ίσως σε εκείνη τη διοργάνωση να συμπληρώσει το παλμαρέ της με τη διάκριση που λείπει από αυτό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT