Σούπερ Λιγκ 1: διευκρινίσεις και λεπτές ισορροπίες

Σούπερ Λιγκ 1: διευκρινίσεις και λεπτές ισορροπίες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προ μιας εβδομάδος παρεξηγήσεις, με την επίμαχη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 1 κατά της ΑΕΚ και της ΕΠΟ, μετατράπηκαν στο χθεσινό συμβούλιο της διοργανώτριας σε διευκρινίσεις. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει τεταμένο και οι εκατέρωθεν διάλογοι και προειδοποιήσεις δείχνουν πως αρκεί ένα λανθασμένο σφύριγμα για να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα.

Ο πρόεδρος της Λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκε στη συνεδρίαση ότι ο ίδιος έγραψε τις δύο ανακοινώσεις με τις οποίες απαντούσε στην ΑΕΚ για τα περί «παράγκας Κλάτενμπεργκ», με αφορμή τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τόνισε πως εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομά του, όμως ήταν ξεκάθαρος: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Η Λίγκα έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της και τις ομάδες, που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν έχετε στοιχεία φέρτε τα…».

Για απαράδεκτες ανακοινώσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς. «Ηταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς. Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε να το συζητήσουμε. Δεν παίρνουμε ούτε εμείς πίσω λέξη απ’ όσα είπαμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπεργκ συνεργάτης της Λίγκας. Θεωρούμε παράνομη την πρόσληψή του και δεν θα δώσουμε ποτέ ούτε ένα ευρώ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζουμε, δεν τον εμπιστευόμαστε και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ», τόνισε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως αν ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ επαναλάβει ορισμό σαν του Καμπάκοφ, η ΑΕΚ θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της και από αυτόν.

Μαρινάκης: Εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομά μου στην ανακοίνωση, δεν παίρνω τίποτα πίσω – ΑΕΚ: Δεν αναγνωρίζουμε τον Κλάτενμπεργκ.

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα ώστε ο πρόεδρος της Λίγκας να μπορεί να βγάζει ανακοίνωση κατά μιας ομάδας εν αγνοία των μελών. Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΟΚ», τόνισε ο εκπρόσωπός του Μάκης Γκαγκάτσης, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Παναθηναϊκός μέσω του εκπροσώπου του, Λεωνίδα Μπουτσικάρη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Στιβ Μπένετ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα μέλη. Επίσης, μετά τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ από 5% σε 1%, με τροπολογία του υφυπ. Αθλητισμού, ο συνεταιρισμός συμφώνησε να επιδιώξει και την ανάλογη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ομοσπονδία από τις μεταγραφές και τα συμβόλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT