Τομά Ερτέλ: Η μεταγραφή στη Ζενίτ τον θέτει εκτός Εθνικής Γαλλίας

Τομά Ερτέλ: Η μεταγραφή στη Ζενίτ τον θέτει εκτός Εθνικής Γαλλίας

Ο έμπειρος γκαρντ έδωσε τα χέρια με την ομάδα της Ρωσίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τομά Ερτέλ ανακοινώθηκε από τη Ζενίτ. Ο έμπειρος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα.

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν εδώ και καιρό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ομοσπονδία της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα βρίσκονταν στην Εθνική ομάδα αθλητές που αγωνίζονται σε ομάδα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Η συμφωνία του Ερτέλ με τη Ζενίτ φαίνεται ότι τελειώνει και την παρουσία του στην Εθνική Γαλλίας. Η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι ο Τομά Ερτέλ τίθεται εκτός Εθνικής.

Η ανακοίνωση:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT