Ποδόσφαιρο: Παίκτριες της Εθνικής Ισπανίας ζητούν την αντικατάσταση του ομοσπονδιακού προπονητή

Ποδόσφαιρο: Παίκτριες της Εθνικής Ισπανίας ζητούν την αντικατάσταση του ομοσπονδιακού προπονητή

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας αφού 15 παίκτριες ζήτησαν την αλλαγή του προπονητή, Χόρχε Βίλντα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας αφού 15 παίκτριες ζήτησαν την αλλαγή του προπονητή, Χόρχε Βίλντα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας εξέφρασε την υποστήριξή της στον ομοσπονδιακό προπονητή.

Οι 15 αθλήτριες έστειλαν επιστολή μέσω e-mail στην ομοσπονδία αναφέροντας ότι η παραμονή του συγκεκριμένου προπονητή «επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία τους». Η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι οι 15 ποδοσφαιρίστριες δεν πρόκειται να κληθούν στην Εθνική ομάδα στο μέλλον. 

«Η Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει στις παίκτριες να αμφισβητήσουν τον προπονητή, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν είναι μέρος του ρόλου τους. Η Ομοσπονδία δεν θα δεχτεί την άσκηση οποιουδήποτε τύπου πίεσης από οποιονδήποτε παίκτη όταν πρόκειται να πάρει αθλητικές αποφάσεις. Αυτός ο τύπος δολοπλοκίας δεν ταιριάζει στις αξίες του ποδοσφαίρου ή του αθλητισμού και είναι επιζήμιος.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η μη απάντηση στην κλήση από την εθνική ομάδα χαρακτηρίζεται ως σοβαρή παράβαση και μπορεί να οδηγήσει σε αναστολές μεταξύ δύο και πέντε ετών. Η Ομοσπονδία, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτών των παικτριών, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα φτάσει τα πράγματα σε αυτό το άκρο, ούτε θα τους ασκήσει πίεση.

Απλώς δεν θα καλέσει όσες παίκτριες δεν επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα της Ισπανίας. Θα καλέσει μόνο παίκτριες που είναι αφοσιωμένες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα παίξει με νεαρές» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ισπανίας, μεταξύ των 15 που ζήτησαν την αλλαγή του προπονητή είναι οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα, Πάτρι Γκουιχάρο, Μάπι Λεόν, Σάντρα Πάνος, Αϊτάνα Μπονμάτι, Κλαούντια Πίνα και Μαριόνα Καλντέντεϊ, καθώς επίσης, οι διεθνείς της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ονα Μπάτλ, Λουτσία Γκαρθία και της Μάντσεστερ Σίτι, Λεϊλά Ουχάμπι και Λαϊα Αλεϊξαντρί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρχηγός της ομάδας, Ιρένε Παρέδες, αλλά και η νικήτρια της Χρυσής Μπάλας, Αλέξια Πουτέγιας, απείχαν από την κίνηση αυτή. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT