Nations League – Εθνική ομάδα: Να κλείσει την κακή παρένθεση

Nations League – Εθνική ομάδα: Να κλείσει την κακή παρένθεση

Τη Β. Ιρλανδία υποδέχεται η Εθνική (21.45) στην τελευταία αγωνιστική του Nations League

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει την κακή παρένθεση που άνοιξε στον αγώνα με την Κύπρο και να ολοκληρώσει με νίκη την –ούτως ή άλλως– επιτυχημένη πορεία της στον όμιλο του Nations League θέλει η Εθνική μας, η οποία υποδέχεται απόψε στη Ριζούπολη τη Β. Ιρλανδία για την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Εθνική έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, που την οδηγεί στη Β΄ κατηγορία, ενώ παράλληλα της δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία όσον αφορά την προσπάθειά της να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro ’24, μέσω των πλέι οφ, στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Μέχρι και την ήττα το περασμένο Σάββατο στη Λάρνακα, η Ελλάδα μετρούσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και παρά το γεγονός ότι δεν την επηρέασε όσον αφορά στην τελική κατάταξη, την πήγε μερικά βήματα πίσω και, παράλληλα, τσαλάκωσε την εικόνα που είχε μέχρι τώρα. Αυτή την εικόνα θέλει να διορθώσει απόψε επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως στις καλές εμφανίσεις, κάτι που τόνισε και ο Γκουστάβο Πογιέτ: «Θέλουμε τη νίκη στο τελευταίο ματς. Δεν θα αλλάξουμε κάτι, θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Στο ποδόσφαιρο άλλες φορές χάνεις, άλλες κερδίζεις. Είπα σε κάποιους συνάδελφους σας πως η Γαλλία παίζει εξαιρετικά και η Ισπανία το ίδιο και όμως έχασαν. Πολλές ομάδες είχαν την υπεροχή και έχασαν γιατί παίζει και ο αντίπαλος. Ας ελπίσουμε πως αύριο θα κερδίσουμε για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί», είπε ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο οποίος αναφερόμενος στο αν θα παίξουν οι Γιακουμάκης και Μπακασέτας επισήμανε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κύπρος αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Κόσοβο και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Β. Ιρλανδία, προκειμένου να μην τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου και υποβιβαστεί στην 4η κατηγορία.

Η βαθμολογία: Ελλάδα 12, Κόσοβο 6, Β. Ιρλανδία 5, Κύπρος 5.

Τα τελευταία εισιτήρια

Απόψε κλείνει η προκριματική φάση του Nations League, καθώς κρίνονται και τα τελευταία εισιτήρια για το Final Four και την άνοδο από τις μικρότερες κατηγορίες. Πορτογαλία και Ισπανία θα δώσουν την μάχη για το εναπομείναν εισιτήριο του Final Four, με τους Πορτογάλους να ευνοούνται και σε περίπτωση ισοπαλίας για πρόκριση στα τελικά, όπου θα αναδειχθεί ο νικητής της διοργάνωσης και θα λάβουν χώρα από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2023 σε χώρα που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο. Η Ουκρανία υποδέχεται στην Κρακοβία τη Σκωτία και θέλει τη νίκη για να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει τη Σκωτία εκεί από όπου έπεσε η Αγγλία… Κρίσιμα είναι ακόμη τα ματς της Ελβετίας 
με την Τσεχία και της Νορβηγίας με τη Σερβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT