Superleague, ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1: Εμφατική νίκη στον πρώτο αγώνα στην Opap Arena

Superleague, ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1: Εμφατική νίκη στον πρώτο αγώνα στην Opap Arena

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σημείωσε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Ένωσης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 4-1 του Ιωνικού για την έκτη αγωνιστική της Superleague, στον πρώτο της αγώνα στην Opap Arena. Η Ένωση έφτασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και πέρασε στη δεύτερη θέση. 

Ο Ιωνικός έμεινε στον έναν βαθμό και την τελευταία θέση. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σημείωσε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Ένωσης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 20 περίπου λεπτά καθυστέρηση λόγω των καπνογόνων που είχαν ανάψει οι φίλοι της Ένωσης. Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της φάση στο 2ο λεπτό με σουτ του Γκαρσία από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Λίγο αργότερα ο Ρότα σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς με δυνατό σουτ σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην OPAP Arena. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στο γήπεδο και έφταναν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 15′ το σουτ του Μοχαμάντι κατέληξε άουτ όπως και η προσπάθεια του Αραούχο λίγο αργότερα. Η Ένωση έκανε το 2-0 με τον Γκαρσία μετά από υπέροχη σέντρα του Ελίασον.

Στο 36′ ο Μουκουντί έκανε γυριστή κεφαλιά μετά από γέμισμα του Αραούχο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ είχε κι άλλες τελικές με τον Αραούχο, τον Γκατσίνοβιτς και τον Πινέδα.

Η Ένωση μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε στόχο στο 48′ μετά από φάση διαρκείας ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ιωνικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα με τον Ιωαννίδη.

Στο 58′ η ΑΕΚ είχε δοκάρι μετά από ωραία προσπάθεια του Πινέδα. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Οφόσου. 

Η Ένωση έκανε το 3-0 με τον Αραούχο στο 62ο λεπτό. Ο Αργεντινός πανηγύρισε το γκολ του μπροστά από το πέταλο της Original και αποθεώθηκε. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0 με μονοκόμματο σουτ. 

Η Ένωση είχε κι άλλες ευκαιρίες με τον Αραούχο και τον Βίντα. Στο 77′ ο Λοβέρα έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή, σούταρε αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. 

Στο 83′ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Άμραμπατ ενώ στο 89ο λεπτό ο Μάνταλος αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Ο Ιωνικός μείωσε με τον Ελευθεριάδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς (81′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70′ Άμραμπατ), Πινέδα (70′ Μάνταλος), Αραούχο (88′ Κοσίδης), Λιβάι Γκαρσία (70′ Τσούμπερ)

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Αντούνες (67′ Μίλο), Τσιριγώτης (87′ Σάκιτς), Ιωαννίδης (67′ Μάντζης), Μύγας, Λοβέρα, Κάνιας, Ρομαό, Οφόσου (67′ Ελευθεριάδης), Τσίμπσαχ (46′ Φαντιγκά). 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT