Δείχνει «αφεντικό» και φέτος ο Ολυμπιακός

Δείχνει «αφεντικό» και φέτος ο Ολυμπιακός

Η υπεροχή και κυρίως η ομοιογένεια που έχει ο Ολυμπιακός έναντι της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής και στάθηκε ικανή να του χαρίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπεροχή και κυρίως η ομοιογένεια που έχει ο Ολυμπιακός έναντι της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής και στάθηκε ικανή να του χαρίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέκτησε το Σούπερ Καπ επικρατώντας των «πρασίνων» με 67-52 (α΄ μέρος 37-34), παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν υποχρέωσε τους παίκτες του Ράντονιτς να πετύχουν μόλις 18 πόντους (5/22 δίποντα, 5/9 βολές, 1 τρίποντο, 10 λάθη). Περαιτέρω βελτίωση υποσχέθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», για νταμπλ και στόχο την 8άδα στην Ευρωλίγκα έκανε λόγο ο εκ των ιδιοκτητών Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Για το «τριφύλλι», το στοίχημα από δω και πέρα θα είναι να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο, για να είναι όσο το δυνατόν έτοιμο ενόψει των υποχρεώσεών του. Οι δύο παίκτες (Γκριγκόνις, Πονίτκα) από τους οποίους περιμένει πολλά, είχαν κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, ενώ ο προοριζόμενος για βασικός πλέι μέικερ (Γουόλτερς) τραυματίστηκε πριν από το Σούπερ Καπ.

Πανηγύρισε το πρώτο του Σούπερ Καπ απέναντι στον ΠΑΟ – Πέρασε και τυπικά από τη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ η πρόταση των 7 ξένων.

Πλέον κι ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Basket League, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η πρόταση των επτά ξένων πέρασε και τυπικά από τη χθεσινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και αυτό που απομένει είναι η επικύρωση και έγκριση από την ΕΟΚ και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, από τους επτά, οι έξι θα αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι, χωρίς περιορισμό στις αλλαγές και οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να τους δηλώνουν έως τις 12 το μεσημέρι πριν από κάθε αγώνα. Ο συνολικός ανώτατος αριθμός των ξένων που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος παραμένει στους 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT