Ελίνα Τζένγκο: Στην τελική τριάδα για κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στην Ευρώπη

Ελίνα Τζένγκο: Στην τελική τριάδα για κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στην Ευρώπη

Η Ελίνα Τζένγκο είναι μία από τις τρεις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας της Ευρώπης για το 2022

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελίνα Τζένγκο είναι μία από τις τρεις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας της Ευρώπης για το 2022. Η Ελληνίδα ρίπτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο, κατάφερε να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η αθλήτρια, που προπονείται με τον Γιώργο Μποσκαριώβ, έχει ατομικό ρεκόρ 65,81 μέτρα. 

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς έκανε οχτώ αγώνες με βολές πάνω από τα 60 μέτρα, ενώ από αυτούς οι δυο ήταν πάνω από τα 65 μέτρα. 

Στην τελική τριάδα της σχετικής λίστας είναι ακόμη η άλτρια του ύψους Αντζέλικα Τόπιτς (Σερβία) και η επίσης άλτρια του ύψους Κάρμεν Μπρους (Εσθονία). Η κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022 θα ανακοινωθεί στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Ταλίν στις 22 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT