Σούπερ Λιγκ1: Λεπτές ισορροπίες στην 7η αγωνιστική

Σούπερ Λιγκ1: Λεπτές ισορροπίες στην 7η αγωνιστική

Ντέρμπι Αρη – ΑΕΚ, επικίνδυνη έξοδος Ολυμπιακού στο Ηράκλειο μετά τα όσα έγιναν με Καραμπάγκ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομβική μπορεί να χαρακτηριστεί η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία ανοίγει αυλαία σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο και ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι. Μια αγωνιστική αποδείξεων, κυρίως για τις ομάδες που κυνηγούν στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», που οδηγούν εντυπωσιακά τη φετινή κούρσα, υποδέχονται την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης στην κατάμεστη Λεωφόρο και θέλουν, χωρίς να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό της εξέδρας, να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, έπειτα από το εντυπωσιακό διπλό την προηγούμενη εβδομάδα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Λίγο αργότερα στο «Βικελίδης» γίνεται το πιο σημαντικό από τα παιχνίδια, με τον Αρη να φιλοξενεί την ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν την ανάκαμψη, καθώς προέρχονται από την ανώμαλη προσγείωση και την ήττα στον Βόλο, ενώ από την άλλη η Ενωση ταξιδεύει με τον ενθουσιασμό που υπάρχει από τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, αλλά θα πρέπει να αποδείξει στον εαυτό της και στους αντιπάλους της ότι μπορεί και μακριά από το νέο «κάστρο» της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επικίνδυνη αποστολή έχει –επίσης αύριο Κυριακή– ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στο «Γεντί Κουλέ» τον ΟΦΗ. Αν και οι Κρητικοί δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, το ίδιο ισχύει και για τους «ερυθρόλευκους» που την Πέμπτη γνώρισαν ακόμα μία βαριά ευρωπαϊκή ήττα, αυτή τη φορά με 3-0 από την Καραμπάγκ στο «Καραϊσκάκη». Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, πλέον στο λιμάνι έχει ανοίξει κουβέντα για το μέλλον του Σισέ, μετά την αντίδρασή του στις αποδοκιμασίες του κόσμου κατά την αλλαγή του. Μάλιστα η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του παίκτη, η οποία είναι έγκυος, λιποθύμησε έξω από τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να διακομισθεί για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο. Παράλληλα, στον Ολυμπιακό υπάρχει και ο φόβος νέας τιμωρίας για επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα στο γήπεδο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας και προήλθαν κυρίως από τη μετακίνηση των οργανωμένων στην απέναντι κερκίδα, εξαιτίας του κλεισίματος της θύρας 7.

Τη δική του ανάκαμψη και την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του (έχει δύο ισοπαλίες με Αρη και ΟΦΗ) ψάχνει και ο ΠΑΟΚ που ταξιδεύει στη Λιβαδειά για να παίξει με τον τοπικό Λεβαδειακό. Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει περιθώριο για άλλη απώλεια. Στην ομάδα έχει σημάνει ένα είδος συναγερμού και θα φανεί στο χορτάρι εάν τα συνεχή δείπνα της διοίκησης, παρουσία του Γιώργου Σαββίδη, θα φέρουν το επιθυμητό αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Συνοπτικά η 7η αγωνιστική: Σάββατο (8/10): Παναιτωλικός – Βόλος (17.00), Ιωνικός – Λαμία (19.30). Κυριακή (9/10): ΟΦΗ – Ολυμπιακός (16.00), Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (16.30), Παναθηναϊκός – Αστέρας (19.30), Αρης – ΑΕΚ (21.15). Δευτέρα (10/10): Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (18.00).

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 18, ΑΕΚ 12, Ολυμπιακός 11, Βόλος 11, ΠΑΟΚ 11, Παναιτωλικός 10, Αρης 10, Ατρόμητος 8, Αστέρας Τρίπολης 7, Λαμία 6, ΟΦΗ 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Λεβαδειακός 2, Ιωνικός 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT