Σούπερ Λιγκ 1: Προχωράει ακάθεκτος ο ΠΑΟ

Σούπερ Λιγκ 1: Προχωράει ακάθεκτος ο ΠΑΟ

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη – Πήρε «οξυγόνο» ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός που δεν μπλοκάρει με τίποτα και η ΑΕΚ που γίνεται μέρα με τη μέρα πιο εντυπωσιακή έκλεψαν την παράσταση στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από κοντά και ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να αποδράσει με ανατροπή από το «Γεντί Κουλέ», κερδίζοντας εκτός από τους βαθμούς και ηρεμία ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην άλλη πλευρά του ποταμιού, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν να προβληματίζουν. Ο Αρης που μετράει ήδη δύο σερί ήττες, αλλά και ο ΠΑΟΚ που, σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς, ουσιαστικά έχασε από μόνος του τους βαθμούς της νίκης. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ πέρασε με εμφατικό τρόπο από το «Βικελίδης» επικρατώντας με 2-0 (Σιμάνσκι 28΄, Λιβάι Γκαρσία 80΄) του Αρη στο ντέρμπι της έβδομης στροφής του πρωταθλήματος και μετράει πλέον τρεις σερί νίκες, οι δύο σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η Ενωση αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της και θα μπορούσε να είχε φύγει με μεγαλύτερο σκορ υπέρ της. Από την άλλη, οι παίκτες του Αρη δεν γλίτωσαν από τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ενώ αντιπροσωπεία των οπαδών βρέθηκε και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ούτε το τείχος που έστησε μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου ο Ηρακλής Μεταξάς δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0 (Αϊτόρ 80΄) τον Αστέρα Τρίπολης στη «Λεωφόρο», έκαναν το επτά στα επτά στο πρωτάθλημα και με 21 βαθμούς συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα. Παρά τη νίκη, πάντως, ο Παναθηναϊκός με χθεσινή ανακοίνωσή του καυτηρίασε τις αποφάσεις των διαιτητών στα παιχνίδια του, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στα τελευταία παιχνίδια παρατηρούνται συστηματικά “ανθρώπινα λάθη” εις βάρος μας σε καθοριστικές φάσεις. Ευτυχώς η σωστή λειτουργία του VAR έχει διορθώσει, έως τώρα, τις αβλεψίες».

Εχασε κι άλλο έδαφος ο ΠΑΟΚ – Με 2-1 επικράτησε χθες ο Ατρόμητος του ΠΑΣ.

Σημαντικό διπλό με ανατροπή για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 2-1 (Ντόι αυτ. 40΄ – Γκάρι Ροντρίγκες 58΄, Μπακαμπού 81΄) του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και κέρδισε χρόνο και ηρεμία, καθώς προερχόταν από βαριά ευρωπαϊκή ήττα. Οι αλλαγές του Μίτσελ, με τις οποίες ο Ισπανός διόρθωσε τα λάθη του στο ξεκίνημα, ήταν αυτές που έκριναν την αναμέτρηση, με τον Μπακαμπού να έχει πλέον τρία γκολ σε δύο ματς. Στο 53΄ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, Μανδάς, απέκρουσε πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Λεβαδειακός σόκαρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τον ΠΑΟΚ, καθώς με γκολ του Μπελμόντ κατάφερε να… κλέψει τον βαθμό, παίρνοντας ισοπαλία με 1-1. Ο Δικέφαλος, που σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητά του, είχε προηγηθεί με τον Νάρεϊ στο 73΄.

Στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε χθες το βράδυ η αυλαία της 7ης αγωνιστικής, ο Ατρόμητος επικράτησε με ανατροπή 2-1 (Κιάρτανσον 75΄, 86΄ – Παντελάκης 63΄) του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το Σάββατο είχαμε: Παναιτωλικός – Βόλος 2-3 και Ιωνικός – Λαμία 1-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT