Σφυγμός στη Σούπερ Λιγκ 2

Προς εκκίνηση το πρωτάθλημα της «μικρής κατηγορίας», η οποία έχει σήμερα Δ.Σ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώτη χαραμάδα ελπίδας για την περαιτέρω εκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου άφησε ανοιχτή χθες η ΕΠΟ, καταλήγοντας στις 30 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Ενα πρωτάθλημα το οποίο θα ξεκινήσει είτε στις 23/10 –στην καλύτερη περίπτωση– είτε στις 30/10, με την οριστική απόφαση να αναμένεται στο σημερινό Δ.Σ. της «μικρής λίγκας».

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας άναψε το πράσινο φως για την κάλυψη του τελευταίου κενού στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία έπειτα από ψηφοφορία (13 ναι, 1 «όχι», 1 λευκό), με την επικύρωση της ανόδου του Ηρακλή Λάρισας. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αγροτικού Αστέρα που είχε πάρει αγωνιστικά την άνοδο από τη Γ΄ Εθνική μέσω των μπαράζ και προανήγγειλε δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης.

Κι αν σήμερα ενδεχομένως οριστικοποιηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αύριο θα κριθούν πολλά για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς κατατίθεται η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού για το μητρώο.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου. Η ΕΠΟ με χθεσινή ανακοίνωσή της κάλεσε τον κ. Αυγενάκη «να προβεί σε άρση των ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεων από τον νόμο», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο Πάρκο Γουδί είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν για την έναρξη εφόσον γίνει μια αλλαγή στην τροπολογία, ώστε να μη θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα.

Πάντως, την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», επανέφερε τον κίνδυνο Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις FIFA/UEFA και συντήρησε την κόντρα με τη ΣΛ1 τονίζοντας πως αν χρειαστεί η ΕΠΟ θα πάρει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από τη λίγκα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT