Δημοπρατείται η μπάλα από το «χέρι του Θεού»

Δημοπρατείται η μπάλα από το «χέρι του Θεού»

Η μπάλα του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία βγαίνει σε δημοπρασία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μπάλα του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία βγαίνει σε δημοπρασία. Πρόκειται για την μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημείωσε δύο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό με το περίφημο «χέρι του Θεού». Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε αποδέκτης της μπάλας πίσω από τη σέντρα και αφού πέρασε σχεδόν όλη την ομάδα της Αγγλίας διπλασίασε τα τέρματα της «αλμπισελέστε».

Η Αργεντινή νίκησε με 2-1 και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας με 3-2 τη Δυτική Γερμανία στον τελικό.

Η μπάλα πωλείται από τον Τυνήσιο διαιτητή Αλί Μπιν Νάσερ, ο οποίος είχε διευθύνει εκείνον τον αγώνα. «Αυτή η μπάλα είναι μέρος της ιστορίας του διεθνούς ποδοσφαίρου, είναι η κατάλληλη στιγμή να τη μοιραστώ με τον κόσμο ελπίζω ο αγοραστής να είναι σε θέση να το εκθέσει ή να το μοιραστεί με το κοινό με κάποιον άλλο τρόπο», σχολίασε ο Μπιν Νάσερ.

Η μπάλα αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια λίρες. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Graham Budd και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου, με τους πλειοδότες να μπορούν να εγγραφούν και να υποβάλουν προσφορές ηλεκτρονικά από τις 28 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από το BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT