«Έσβησε» στα 72 του ο Σταύρος Σαράφης

Η «κολόνα» του ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που έμεινε πιστός αγωνιστικά στο σήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» και το τίμησε όσο λίγοι, σχεδόν από όλα τα πόστα για 45 χρόνια, από χθες ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «κολόνα» του ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που έμεινε πιστός αγωνιστικά στο σήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» και το τίμησε όσο λίγοι, σχεδόν από όλα τα πόστα για 45 χρόνια, από χθες ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι. Ο θάνατος του Σταύρου Σαράφη (τον τελευταίο μήνα ήταν «χτυπημένος» από βαρύ εγκεφαλικό), στα 72 του, αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχασε μία από τις εμβληματικές φιγούρες του.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ με 170 γκολ, ο «Καίσαρας», χωρίς να είναι σέντερ φορ αλλά «8άρι», είχε ως μεγάλο προσόν την ικανότητα να πετυχαίνει τέρματα με το κεφάλι. Με την εθνική ομάδα σημείωσε 7 γκολ σε 32 συμμετοχές (1969-77), ενώ με τους Θεσσαλονικείς κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1975-76) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (1971-72, 1973-74).

Οι σημαίες στην Τούμπα από χθες κυματίζουν μεσίστιες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πριν από την πρωινή προπόνηση κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής, ενώ στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, οι ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Παναθηναϊκός, Αρης και Ηρακλής. «Ηταν μια μεγάλη απώλεια ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από την παρουσία του σε ΠΑΟΚ και εθνική ομάδα», ανέφεραν οι «πράσινοι». «Εγραψε χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η ενασχόλησή του με τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του Σταύρου Σαράφη και στις νέες γενιές», τόνισε η διοργανώτρια αρχή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT