Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Ζωντανός» στο κυνήγι της Ναντ

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: «Ζωντανός» στο κυνήγι της Ναντ

Ούτε χθες νίκη για Ολυμπιακό με Καραμπάγκ (0-0), κέρδος ο ένας βαθμός

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει για να τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου του, προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευρωπαϊκή ευκαιρία μέσω των μπαράζ που οδηγούν στο Conference League, έμεινε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον πρώτο τους βαθμό έπειτα από τρεις σερί ήττες, καθώς απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την Καραμπάγκ στο Μπακού για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζουν έτσι να ελπίζουν.

Μπορεί το αποτέλεσμα αυτό να μοιάζει φτωχό για την ομάδα του Μίτσελ, όμως μόνο τέτοιο δεν είναι, και αυτό διότι η Φράιμπουργκ σκόρπισε με 4-0 εκτός έδρας τη Ναντ και έτσι οι Γάλλοι παρέμειναν στους τρεις πόντους. Συνεπώς το σενάριο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι απλό. Θέλουν την επόμενη αγωνιστική να έχουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Ναντ, ώστε η διαφορά να παραμείνει στη χειρότερη περίπτωση στους δύο βαθμούς, και στην τελευταία στροφή των ομίλων στο Καραϊσκάκη, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, να παίξουν την είσοδό τους στα μπαράζ, αφού ούτως ή άλλως το τρένο του Γιουρόπα χάθηκε οριστικά. Βέβαια στην πράξη τα πράγματα είναι σαφώς λίγο πιο περίπλοκα με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στις 27 Οκτωβρίου στη Γερμανία να παίξει με τη Φράιμπουργκ (που είναι με το ένα πόδι στους «16»), ενώ η Ναντ υποδέχεται την Καραμπάγκ.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χθες στο Μπακού σαφώς πιο βελτιωμένος και πιο διαβασμένος από ό,τι στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ραντεβού του. Αντεξε την πίεση των Αζέρων στα πρώτα είκοσι λεπτά και στη συνέχεια, αφού ισορρόπησε το παιχνίδι, είχε δύο καλές στιγμές με το δοκάρι στη σέντρα-σουτ του Αμπουμπακάρ στο 38ο λεπτό, καθώς και στο σουτ του Κούντε στο 44΄, που έδιωξε δύσκολα ο Mαγκομενταλίγεφ.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Mαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Γιαφαργκουλίγεφ (85΄ Μπαϊράμοφ), Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεΐνοφ, Γκαράγεφ (68΄ Γιάνκοβιτς), Ρίτσαρντ Αλμέιδα (68΄ Ρομαό), Κάντι (61΄ Οζομπιτς), Σιντόεφ, Ζουμπίρ, Οβούσου (85΄ Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Μπουχαλάκης (85΄ Ινμπόμ), Κούντε (68΄ Εμβιλά), Μπιέλ (60΄ Βαλμπουενά), Βρουσάι (85΄ Γκάρι Ροντρίγκες), Ουί-Τζο (60΄ Μαρσέλο), Αμπουμπακάρ.

• Η βαθμολογία του ομίλου: Φράιμπουργκ 12, Καραμπάγκ 7, Ναντ 3, Ολυμπιακός 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT