Μπαρτσελόνα: Το δύσκολο ξεκίνημα του Τσάβι στον πάγκο

Μπαρτσελόνα: Το δύσκολο ξεκίνημα του Τσάβι στον πάγκο

Ο Τσάβι στο ντέρμπι με τη Ρεάλ συμπλήρωσε 50 αγώνες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 27 Οκτωβρίου 2021 η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 1-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο για την 11η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος της La Liga. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της.

Ο Ολλανδός απολύθηκε μία ημέρα αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου. Ο 59χρονος προπονητής καθοδήγησε την Μπαρτσελόνα για 67 αγώνες έχοντας 40 νίκες, 11 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Η πρόσληψη του Τσάβι έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις του συλλόγου. Ο Ισπανός προέρχεται από την ακαδημία της ομάδας και ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες την τελευταία 20ετία.

Ωστόσο, το έργο του 42χρονου προπονητή ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε πλέον στο ρόστερ της τον Μέσι, ενώ τα πολλά οικονομικά θέματα την έκαναν να αναθεωρήσει τη μεταγραφική πολιτική της.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν προκρίθηκαν στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι. Στη συνέχεια, μάλιστα, αποκλείστηκαν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν με 3-2 μέσα στο Καμπ Νου στον δρόμο τους μέχρι την κατάκτηση του τρόπαιου κόντρα στη Ρέιντζερς.

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται το ίδιο δύσκολα για τους Καταλανούς. Η Μπαρτσελόνα κληρώθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με την Μπάγερν Μονάχου και την Ίντερ και βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον σύλλογο.

Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 3-1 από τη Ρεάλ στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με την Μπαρτσελόνα να μειώνει και να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Φάτι. Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαλβέρδε διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τους Μαδριλένους να είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος με 25 βαθμούς.

Αυτός ο αγώνας ήταν ο 50ος για τον Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός προπονητής έχει απολογισμό 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες, την χειρότερη συγκομιδή, από τους πιο πρόσφατους προκατόχους του, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Λουίς Ενρίκε είχε 42 νίκες, ο Πεπ Γκουαρντιόλα 37 και ο Ρόναλντ Κούμαν 33. Ο Τσάβι σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας του.

«Πρέπει να συνέλθουμε και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αντιληφθούμε πως δεν είμαστε καλά και να βγάλουμε άμεσα αντίδραση. Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα, γιατί αυτό μας δυσκολεύει περισσότερο.

Μας έλειψε η επιθετικότητα. Πρέπει να κάνουμε φάουλ. Να είμαστε πιο ώριμοι στο παιχνίδι μας. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε κάθε στιγμή της, αφού είναι μία ομάδα.

Δεν θέλω να θίξω τους παίκτες μου. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Είμαι ο καπετάνιος του πλοίου. Αν μιλήσουμε για ό,τι έγινε, έγιναν συγκεκριμένα λάθη. Πρέπει να ωριμάσουμε. Πρώτα ήταν η Ίντερ, μετά ό,τι έγινε σήμερα. Δεν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, να είμαστε αποτελεσματικοί ακόμα και αν δεν είμαστε καλά», είπε ο Ισπανός προπονητής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT