Ντέρμπι που σήκωσε σκόνη

Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις και φωνάζει για το πέναλτι που δεν πήρε. Σε πολύ δύσκολη θέση ο Ολυμπιακός, που βλέπει ότι ούτε με τον Μίτσελ διορθώνεται η εικόνα του.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μία ο ΠΑΟΚ, που έδωσε ύστερα από καιρό απαντήσεις κερδίζοντας το πρώτο του φετινό ντέρμπι, και από την άλλη ο Ολυμπιακός, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας μείνει μόλις από την 8η αγωνιστική δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή. Αυτή είναι η εικόνα που συνθέτει σε γενικές γραμμές την επόμενη ημέρα του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, το οποίο, όπως και τα περισσότερα μεγάλα ματς της Σούπερ Λιγκ 1, είχε έντονο τρίτο ημίχρονο, κυρίως με τις εκατέρωθεν δηλώσεις για τη διαιτησία.

Στον «Δικέφαλο», έχουν δίκιο να φωνάζουν για την απόφαση του Λετονού διαιτητή Τρεϊμάνις να πάρει πίσω το πέναλτι, όμως από την άλλη η συνεχής… μουρμούρα του Λουτσέσκου αδικεί την προσπάθεια των παικτών του. Στον Ολυμπιακό, τα όσα ειπώθηκαν μάλλον μοιάζουν με στάχτη στα μάτια, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν την αγωνιστική γύμνια που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Στον ΠΑΟΚ, η κουβέντα όπως είναι φυσικό πηγαίνει στο νέο αίμα της ομάδας. Στην αποστολή ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επιλέξει 10 παίκτες ηλικίας κάτω των 23 ετών, ενώ για το αρχικό σχήμα ο Ρουμάνος τεχνικός εμπιστεύθηκε τους 22χρονους Κοτάρσκι, Λύρατζη και Τσαούση, τον 21χρονο Ντάντας και τον 18χρονο Κουλιεράκη. Ολοι τους τον δικαίωσαν αφού ήταν από τους κορυφαίους, παρότι από τους Τσαούση και Λύρατζη προήλθαν τα δύο γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από το ντέρμπι ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να μιλήσει προσωπικά μόνο στους «μικρούς» της ομάδας. «Παίξτε και μη φοβάστε για τίποτα, εγώ είμαι εδώ, ό,τι και να γίνει. Σας καταλαβαίνω και γνωρίζω πολύ καλά ότι εσείς είστε οι πρώτοι που χαίρεστε στις επιτυχίες και οι πρώτοι που λυπάστε στις αποτυχίες. Είμαι μαζί σας, σας πιστεύω απόλυτα», τους τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο οποίος βλέπει ότι η επένδυση στις ακαδημίες αποδίδει καρπούς.

Σε πολύ δύσκολη θέση ο Ολυμπιακός, που βλέπει ότι ούτε με τον Μίτσελ διορθώνεται η εικόνα του.

Πιο διαβασμένος

Πόσο έτοιμος και διαβασμένος ήταν ο ΠΑΟΚ για το ντέρμπι και από την άλλη, αντιθέτως, πώς ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ εγκλωβίστηκαν στην τακτική του Λουτσέσκου, φάνηκε στο δεύτερο γκολ, όταν οι παίκτες του «Δικεφάλου» άλλαξαν 15 πάσες στα 47 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Νάρεϊ (ο οποίος και αυτός κοντρόλαρε και σούταρε ανενόχλητος), ενώ ο μοναδικός που πιέστηκε ήταν ο Λύρατζης, που έδωσε την ασίστ. Ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός θέλησε να πρεσάρει ψηλά, ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις, αφού οι παίκτες του κατάφεραν τις περισσότερες φορές να βγάλουν ψύχραιμα την μπάλα από την περιοχή τους.

Στου Ρέντη, η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική. Η ομάδα είναι σοβαρά άρρωστη και ούτε ο Μίτσελ έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα. Οι καλές στιγμές στους αγώνες είναι λίγες και προέρχονται κυρίως από την ποιότητα κάποιων παικτών και δεν αποτελεί αποτέλεσμα δουλειάς στις προπονήσεις. Αλλωστε και στο ντέρμπι της Δευτέρας, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, όσο άντεχε ο Χάμες. Οταν ο Κολομβιανός βγήκε, η δουλειά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ έγινε σαφώς ευκολότερη. Παράλληλα, σε ακόμη έναν αγώνα, οι επιλογές του Μίτσελ προκάλεσαν ερωτήματα, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την 20άδα του Μπιέλ, που αν μη τι άλλο είναι από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει από τη μετριότητα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT