Κύπελλο Ελλάδος, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πρόκριση για την Ένωση

Κύπελλο Ελλάδος, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πρόκριση για την Ένωση

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΣ και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΣ και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Κοσίδη στο 6ο λεπτό και διπλασίασε τα τέρματά της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε την πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα στο 2ο λεπτό όταν ο Παμλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κλέψιμο πάνω στον Στάνκοβιτς αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Η Ένωση απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΣ λίγο αργότερα, αλλά η προσπάθεια του Αραούχο κόντραρε και βρήκε κόρνερ.

Στο 6’ ο αρχηγός της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα σούταρε με τον Πριόρ να διώχνει. Ο Κοσίδης πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει και πήγε να βγάλει ταχύτατη κόντρα στο 16’ αλλά ο Χατζησαφί έδιωξε αποτελεσματικά. Στο 22’ ο Αθανασίου (πέρασε στη θέση του Πριόρ) απέκρουσε κεφαλιά του Μάνταλου.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου απείλησε ξανά στο 26ο λεπτό. Ο Σόρια έβγαλε την μπάλα, ο Παμλίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Η Ένωση είχε δύο ακόμη καλές στιγμές μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 57’ ο Αραούχο έγινε αποδέκτης μίας υπέροχης μπαλιάς στο Ελίασον αλλά δεν έκανε κοντρόλ. Η Ένωση είχε πάρει το πόδι από το γκάζι με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου είχε δύο διαδοχικές καλές στιγμές με τον Ριένστρα και τον Ροσέρο. Στο 66’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ελίασον. Ο Πέτρος Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αθανασίου για το 2-0 της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Στο 74’ ο Γαλανόπουλος σούταρε και ο Αθανασίου μπλόκαρε σταθερά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδιωξε εντυπωσιακά πλασέ του Αραούχο στο 79ο λεπτό και προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία στο 83’. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ΑΕΚ έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Γκατσίνοβιτς και τον Μάνταλο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (80΄ Ραντόνια), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (76΄ Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72΄ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72΄ Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (19΄λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (56΄ Ροσέρο), Παμλίδης (56΄ Λώλης), Φοφανά (75΄ Μπάλαν), Ριένστρα (75΄ Κιάκος), Μπαγκαλιάνης, Λιάσος

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT