Ευρωλίγκα: Μάχες με διαφορετικό δείκτη πίεσης

Ευρωλίγκα: Μάχες με διαφορετικό δείκτη πίεσης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο φορμάρισμα ή όχι, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που εντυπωσιάζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας και δικαιώνει στον υπερθετικό βαθμό όλους όσοι πιστεύουν ότι η φετινή παρουσία του στη διοργάνωση θα είναι ίδια ή και καλύτερη από την περυσινή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δίπλα τους και άλλες τρεις ομάδες με το απόλυτο 3×3 έως τώρα, καμιά τους όμως δεν έχει βγάλει το δικό τους πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες επί της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. «Είναι πράγματι ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι μια διαφορετική ιστορία. Αλλο το ματς στη Μαδρίτη, άλλο αυτό με την Μπασκόνια. Εντελώς διαφορετικό το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις, άλλα πράγματα πρέπει να κάνεις αμυντικά και επιθετικά», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ξέροντας πολύ καλά ότι μια νίκη απόψε (21.30) στη Βιτόρια επί της (επίσης αήττητης) Μπασκόνια θα είναι «χρυσάφι».

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, κλόνισε την εμπιστοσύνη των οπαδών του με την πολύ άσχημη εμφάνισή του στο Βερολίνο και το -29 από την ελλιπή Αλμπα, την 4η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί, ειδικά στο β΄ ημίχρονο, συνεχίζοντας να δείχνουν τρανταχτές δυσλειτουργίες στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέσσερα παιχνίδια όπου έχουν ηττηθεί φέτος (δύο στην Ευρωλίγκα, από Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ και τον Αρη στο πρωτάθλημα), ο μέσος όρος που σκόραραν ήταν μόλις 62,5 πόντοι, επίδοση –αν μη τι άλλο– απογοητευτική. Ο Ράντονιτς αντέδρασε πολύ εκνευρισμένος στο τέλος του αγώνα με την Αλμπα και η ομιλία του στους παίκτες ήταν πολύ σκληρή.

Πρόσθετα προβλήματα ενόψει του αποψινού (21.00) αγώνα με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ είναι ο νέος τραυματισμός του Γουίλιαμς (χτύπημα στον μηρό του αριστερού ποδιού) και η πολύ πιθανή απουσία του Γουόλτερς. Ο Παναθηναϊκός κινείται δραστήρια για ξένο φόργουορντ και πέρα από τον Λέιμαν, που κόπηκε από τους Σέλτικς, ίσως τον απασχολήσει και ο Πάσκαλ, στόχος του το καλοκαίρι, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στους Τίμπεργουλβς.

Τα άλλα δύο αποψινά παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής: Εφές – Αλμπα, 21.45 Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας. Τα χθεσινά αποτελέσματα (4η αγωνιστική): Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα 73-72, Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 79-77, Μακάμπι – Βιλερμπάν 88-69, Μπάγερν – Αρμάνι 81-83, Παρτιζάν – Βίρτους 90-62.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT