Ποδόσφαιρο: Στη σέντρα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ποδόσφαιρο: Στη σέντρα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ενα πράσινο φως και ένα κόκκινο άναψαν χθες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σκορπίζοντας ελπίδες αλλά και νέους προβληματισμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πράσινο φως και ένα κόκκινο άναψαν χθες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σκορπίζοντας ελπίδες αλλά και νέους προβληματισμούς.

Το καλό νέο έχει να κάνει με την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς υπό την πίεση σωματείων και ενώσεων η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε, σχεδόν ομόφωνα, να πάρει πίσω την απόφαση της Γ.Σ. της 30/9 περί αναστολής τους, ως μέτρο αντίδρασης για την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ. Ετσι, από αυτό το Σαββατοκύριακο, αρκετά θα είναι τα πρωταθλήματα των Ενώσεων στα οποία θα ακουστεί το εναρκτήριο λάκτισμα. «Η λογική επικράτησε απέναντι στις εμμονές», σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.

Αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση της Σούπερ Λιγκ 1 με την ΕΠΟ λόγω Κλάτενμπεργκ.

Την ίδια ώρα, πάντως, η κόντρα ΕΠΟ – ΣΛ1 καλά κρατεί με αφορμή την επαγγελματική διαιτησία. Η χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών αναβλήθηκε, αφού η Ομοσπονδία τάχθηκε κάθετα αντίθετη σε μια ενδεχόμενη παρουσία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά και για το γεγονός πως ο συνεταιρισμός δεν είχε ενημερώσει τα μέλη του για το περιεχόμενο του προτεινόμενου πλάνου που επρόκειτο να παρουσιάσει ο Αγγλος πρώην αρχιδιαιτητής.

«Η ΕΠΟ μπορεί να αποδεχθεί τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, όχι όμως ιδιώτη, ο οποίος ουδόλως σχετίζεται ούτε μπορεί να σχετίζεται με τον συνεταιρισμό σας», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, με τη Σούπερ Λιγκ να απαντά πως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει συνάψει συνεργασία μαζί της και πως την ευθύνη για τη ματαίωση της συνάντησης έχει αποκλειστικά η ΕΠΟ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT