Superleague, Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Διπλό με Λιβάι Γκαρσία

Superleague, Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Διπλό με Λιβάι Γκαρσία

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ πέρασε από τη Λιβαδειά (0-2) για την ένατη αγωνιστική της Superleague. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για την Ένωση που έφτασε τους 21 βαθμούς.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι είναι στην πρώτη θέση με το απόλυτο των νικών έχοντας 27 βαθμούς.

Ο Λεβαδειακός παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βέλιτς έμεινε στους 3 βαθμούς.

Η Ένωση προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο και έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 20ο λεπτό.

Ο Αραούχο «τσίμπησε» την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το βολέ και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 23΄ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Λούα Λούα αλλά η προσπάθειά του ήταν ως μη γενόμενη αφού ο ποδοσφαιριστής ήταν οφσάιντ.

Στο 25′ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε από τον Μάρκοβιτς. Λίγο αργότερα, ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί κακή έξοδο του Μάρκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ακόμη καλές στιγμές αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Η ΑΕΚ απείλησε δύο φορές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε το σκορ. Μετά από κλέψιμο του Πινέδα, οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν υποδειγματικά με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελίασον και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί και να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 65′ ήταν σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει με το σουτ του Λούα Λούα αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

Λίγες στιγμές αργότερα η Ένωση κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Γκατσίνοβιτς. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Η ομάδα του Βέλιτς πίεσε για να μπει και πάλι στο ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μουτίνιο στο 72ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη αλλά αστόχησε. Ο ίδιος παίκτης ήταν δημιουργός στο 80′ αλλά ο Πέτρα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. 

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ, Μουτίνιο, Λούα Λούα (85′ Γιαννιώτας), Τορό (63′ Πέτρε).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Πινέδα (72′ Γιόνσον), Ελίασον (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90+1′ Γαλανόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT