Σούπερ Λιγκ 1: Η… μεγάλη καταδίωξη

Η ΑΕΚ 2-0 στη Λιβαδειά και ξανά στο -6 από ΠΑΟ – Στο 0-0 έμειναν ΟΦΗ, Λαμία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απτόητη συνεχίζει η ΑΕΚ την καταδίωξη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ενωση πέρασε και από τη Λιβαδειά, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού, έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στο -6 από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκονται από την αρχή της κούρσας οι «πράσινοι».

Αν και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «πέταξε» ένα ολόκληρο 45λεπτο, εγκλωβισμένη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε το γκάζι και έφτασε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει η διαφορά των δύο γκολ στην τελική επικράτηση. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτός που έκοψε τον γόρδιο δεσμό, αρχικά με κοντινή κεφαλιά στο 50ό λεπτό, έπειτα από ωραίο συνδυασμό και σέντρα του Ελίασον, ενώ ο ίδιος παίκτης σφράγισε τη νίκη του Δικεφάλου από το σημείο του πέναλτι στο 70ό λεπτό.

Στην επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά», ενώ ο Παναθηναϊκός (που νίκησε με 1-0 τον Αρη με το γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις) μία μέρα νωρίτερα πηγαίνει να παίξει στον Βόλο, με την τοπική ομάδα να είναι στην 3η θέση έπειτα από το νικηφόρο πέρασμά της από το Περιστέρι (2-0 τον Ατρόμητο).

Στην 4η θέση ανέβηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σώσει τον βαθμό στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τούμπα (2-2 το τελικό αποτέλεσμα) χάρη στο γκολ του Ολιβέιρα στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και ενώ η ομάδα της Τρίπολης είχε προηγηθεί με 2-0.

Στο άλλο χθεσινό ματς, ΟΦΗ και Λαμία έμειναν στο 0-0 στο «Γεντί Κουλέ», με τους φιλοξενουμένους να φτάνουν κοντά στο γκολ με τους Μανούσο και Γιακουμάκη, ενώ οι Κρητικοί είχαν δοκάρι με τον Ντουρμισάι. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος έφθασε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, καθώς είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά προκειμένου να αντικαταστήσει τον Νίκο Νιόπλια.

Οσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας, ο Ιωνικός «έπιασε» τον Λεβαδειακό, με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς. Οι Νικαιώτες έχασαν την Κυριακή πολύ μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη, καθώς, αν και προηγήθηκαν με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο της Νεάπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT